Lenovo G02 Fitness Band

Inteligentný fitness náramok so zvýšenou odolnosťou voči vode a 0,91'' OLED dvojfarebným displejom. Zobrazuje notifikácie, počíta kroky a monitoruje spánok. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS: vlastný

chipset: ???

procesor: ARM Cortex M0 32-bit. procesor

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 50 x 17 x 10 mm,

hmotnosť: 17 gramov (overené)

displej: 0,91'' (23 mm), dvojfarebný (čiernobiely) OLED, 128 x 32 b.,

pamäť: 1 MB + 512 KB flash, 24 KB RAM

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0,

ostatné: zvýšená odolnosť voči vode (3 ATM), krokomer, monitor spánku, budík, notifikácie, pripomienkovač, režim nerušiť

batéria: 110 mAh, nevymeniteľná, nabíjanie cez USB (typ-A)

Neobsahuje/nepodporuje: Wi-Fi, microUSB, slot na SIM kartu, GPS, snímač tepu srdca, reproduktor, mikrofón

Približná cena a dostupnosť: 44,99 eur / Q1 2017

Zaujímavé odkazy:

Xiaomi Mi Band 2 - najlepší z lacných náramkov (19. 11. 2016)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Lenovo skúša zaujať trh s fitness náramkami lacným modelom G02. Jeho oficiálna cena by sa mala pohybovať okolo 45 eur. Viacerí európski operátori a obchodníci s elektronikou ho ale skôr pribaľujú ako darček k inému nákupu alebo objednaným službám.

Lacnejšie spracovanie je trochu cítiť, silikónový náramok s rýchlym zapínaním je však na ruke pomerne pohodlný. Ak z neho hardvérovú časť vyberiete, využijete pohodlné nabíjanie z klasického USB portu počítača alebo bežného sieťového adaptéra. Takého, aký sa dodáva k väčšine mobilných telefónov. Pozor si musíte dať len na správnu orientáciu konektorov.

Na vodeodolnom tele nenájdete žiadne tlačidlá ani vypínač. Ovládanie zabezpečuje dvojfarebný OLED displej s nízkym rozlíšením 128 x 32 bodov. Na priamom slnečnom svetle je ťažšie čitateľný. Rozpozná dotyk a pohyby jedného prsta.

Jeho krátke podržanie na displeji náramok rozsvieti a zobrazí aktuálny čas (orientovaný na výšku alebo na šírku), dátum, deň v týždni a stav Bluetooth pripojenia k mobilu. Alternatívou je automatické rozsvietenie ihneď po príchode notifikácie. Náramok reaguje aj na klasické gesto pootočením zápästia.

Vertikálne listovanie prstom prepína medzi ponukami náramku - stavom batérie, režimom nerušiť a hľadaním zapatrošeného mobilu. Musí však mať zapnuté vyzváňanie, inak sa na ňom ozve iba krátka vibrácia, ktorá veľmi nepomôže.

Posunom zľava doprava prepínate medzi kartou aktivít a zoznamom zmeškaných notifikácií. Po ďalšom klepnutí prstom vidíte počet krokov, spálené kalórie a prejdenú vzdialenosť v kilometroch.

Maličký displej G02 Fitness Bandu ukáže odosielateľa a predmety e-mailov alebo celý text SMS či správy z Messengera. Na malom displeji sa obsah postupne roluje celý, avšak písmená s diakritikou budú vynechané.

Menej praktické je upozorňovanie na prichádzajúce hovory. Náramok zobrazuje len telefónne číslo kontaktu a vibruje iba zopár sekúnd. Ďalej zvoní iba mobil vo vrecku či kabelke. Hovor si tak nemusíte všimnúť. Krátke je aj upozornenie na budík.

Párovaciu aplikáciu nájdete v Google Play aj App Store. Jej prostredie bude v angličtine. Zobrazuje obrazovku s monitorom dennej aktivity a spánku, ponuku pripomienkovača, porovnanie s priateľmi a všeobecné nastavenia náramku. Ukáže aj čas, kedy ste náramok na ruke nemali.

Povoľovanie notifikácií pre ktorúkoľvek z aplikácií nainštalovaných v mobile mohlo byť pohodlnejšie. Nechá vás listovať všetkými procesmi v Androide, ktoré nie sú zoradené ani len podľa abecedy. S iOS dokážete selektívne povoliť iba upozorňovanie systémových aplikácií, ostatné sa potom zapínajú alebo vypínajú spolu ako ''Others''.

Silným konkurentom Lenovu Fitness Band G02 môže byť napríklad Xiaomi Mi Band 2. Ponúka podobné funkcie, dizajn, rozmery, oveľa dlhšiu výdrž na jedno nabitie a jeho cena je výrazne nižšia. Výdrž náramku od Lenova bola pri aktívnom využívaní notifikácií približne tri dni. Xiaomi Mi Band 2 stačí nabiť raz za niekoľko týždňov a v slovenských obchodoch ho kúpite za necelých tridsať eur. Band G02 od Lenova stojí približne 45 eur. Xiaomi má navyše aj snímač tepu srdca, čo môže byť pri rozhodovaní o kúpe rozhodujúcim faktorom.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 25.02.2017 - 11:42

Find phone som sa dočítal, že tam je. Tak sa opýtam či tam je aj LOST Phone. Čiže, upozorňuje náramok vibrovanim ak sa vzdialim od mobilu?

Celá diskusia 1 príspevok