VÚB Mobile Banking - modernejší, jednoduchší a s novými funkciami

Všeobecná úverová banka dnes predstavila novú verziu mobilnej aplikácie s novým dizajnom, a jednoduchším ovládaním. Pribudlo aj niekoľko praktických vylepšení.

Počet aktívnych používateľov aplikácie VÚB Mobile Banking sa oproti minulému roku zvýšil o 94 percent. Priemerná výška platby je 330 eur a v priemere sa za mesiac používateľ prihlásil do aplikácie 15-krát. Nová verzia mobilnej aplikácie prináša modernejší dizajn, vylepšené funkcionality, jednoduchšie ovládanie a dvojúrovňové menu.

Aktivácia sa zjednodušila, pričom bezpečnostné prvkky ostali zachované. Ostáva prihlásenie cez štvormiestny PIN alebo cez Touch ID na iPhone. Na upravenej domácej obrazovke pribudol prehľadný graf s použiteľnými prostriedkami na bežných účtoch, sporiacich účtoch, povolených prečerpaniach a kreditných kartách. Takisto tam nájdete prehľad o posledných transakciách na vybraných produktoch.

Aktuálna verzia 3.0 prináša praktické vylepšenia:

- Rýchly zostatok: používateľ si môže pozrieť zostatok svojho účtu bez toho, aby sa prihlasoval do aplikácie. Stačí si túto možnosť povoliť v nastaveniach.

- Scan & Pay: k dispozícii je QR kód, čiarový kód alebo IBAN. Všetky sú spolu, vedľa seba.

- Na môj účet: slúži na prevod medzi vlastnými účtami.

- Zdieľanie čísla účtu do SMS správy: slúži na posielanie čísla účtu v textovej správe. Voľbu nájdete na paneli s rýchlymi akciami, nie je nutné číslo kopírovať.

- 2-úrovňové dynamické menu: v prvej úrovni sú základné položky, pričom niektoré z nich sa rozvetvujú do druhej úrovne. Menu ponúka možnosti a funkcie podľa aktivovaných produktov.

Do aplikácie VÚB Mobil Banking sa dostanete buď cez tradičný internetbanking, kde ostáva prihlasovací proces nezmenený, alebo zjednodušenou aktiváciou priamo v aplikácii. Zadáte prihlasovacie údaje, ktoré používate v internetbankingu a následne obdržíte v SMS správe aktivačný kód.

VÚB pripravuje do budúcnosti nové funkcionality a vylepšenia, napríklad možnosť prihlásenia pomocou odtlačkov aj na zariadeniach s Androidom. Vývojári budú pracovať aj na možnosti personalizácie, aby si klient mohol zobrazované informácie prispôsobit vlastným potrebám.

Najnovšia verzia aplikácie je dostupná pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android 4.1 a novším a iOS od verzie 9.

Banka spustila špeciálnu webstránku with.vub.sk, ktorá vás prevedie novou verziou.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

majino 14.02.2017 - 20:45

OK, nieco ich viedlo k tomu aby to vynovili, no v novej verzii sa neda vypnut zobrazovanie sporiaceho uctu priamo na hlavnej stranke pod okruhlym grafom, co je na skodu a krok spet.

Rosinante15.02.2017 - 14:34 Trvalý odkaz

Ľudia nie sú s ňou spokojný s tou aktualizáciou. No po overení si toho kto ten článok písal mi hneď mohlo dojsť, že o čo tu ide. Ja sa tu nechcem obúvať do nikoho ale novinky od tejto pani redaktorky mi prídu ako keď nejaká firma potrebuje dať nie veľmi dobrý produkt na trh a tá pani to opíše aké je to výhodné a super pre zákazníkov či už operátorov alebo spoločností. Pritom keby sa pozrela do obchodu google play koľko hate je na aktualizáciu tej aplikácie... Toto nieje od nej prvá novinka čo je taká okatá. Aj keby bola akcia od operátora alebo spoločnosti neviem ako nevýhodná hrozná pre zákazníka, táto pani to napíše tak aby to sedelo všetko najlepšie pre spoločnosť. Ako keby to od nich mala zaplatené.Mier ale toto nieje prvý krát čo mi podobný článok buchol do očí od nej.

Michal15.02.2017 - 17:05 Trvalý odkaz

Ja som tiez nespokojny s aktualizaciou. Napriklad, aby si mal ucet lacnejsie musis mat pravidelne sporenie, ale v aplikacii proste neni mozne si pozriet detail investicii, takisto pri trvalom prikaze, v prehlade ti pise, ze ti stiahlo peniaze, ale nevies v detaile zistit, ze to je trvaly prikaz. Nemoznost si zmenit uvodnu obrazovku a najsamlepsia je reklama v aplikacii! Platime si ucet a aj tak daju reklamu do aplikacie. Prosim nepiste mi sem, ze placem na nespravnom hrobe, lebo toto vsetko som napisal aj do banky, sem to pisem pre buducich zaujemcov VUB.

Marek M.24.02.2017 - 22:09 Trvalý odkaz

Najhorsi update aplikacie odkedy mam android. Krok spat. Rozhodene neprehladne velke pismo, jednotna splivajuca grafika. Spomalen prihlasovanie zasekavanie. Trapny kolac. Otravna reklama cez tretinu displaya. Rychly nahlad je blud a sucet penazi ktroe ani nemate... Katastrofa odinstalovat a vratit sa k starej verzii. Kto rucne aktualizuje nech tak nerobi a neaktualizuje vid recenzie obchod play...

Tomas24.02.2017 - 22:42 Trvalý odkaz

Este ze mam Tatra banku :D

Celá diskusia 5 príspevkov