Honor 8 dostáva aktualizáciu na Android 7.0 Nougat s EMUI 5.0

Tak ako výrobca sľúbil, spustil vo februári globálnu aktualizáciu na nový Android 7.0 Nougat pre Honor 8. Súčasťou systému je aj najnovšia verzia používateľského prostredia EMUI 5.0.

koncom decembra minulého roka výrobca informoval, že pre svoju vlajkovú loď Honor 8 pripravuje novú verziu OS Android 7.0 Nougat. O tom, že tento model update dostane, nebolo pochýb. Už dávnejšie sa Honor vyjadril, že jeho smartfóny budú minimálne dva roky dostávať aktualizácie nového Androidu.

Na stránke venovanej používateľskému prostrediu EMUI 5.0 sa majitelia zariadení značky Honor dozvedia všetky dôležité novinky, ktoré na nich čakajú. Nové prostredie už beží napríklad v nedávno testovanom Huawei Mate 9.

EMUI 5.0 prináša mierne zmenený dizajn i nové funkcie. Výraznou novinkou je možnosť zobraziť klasické menu s aplikáciami. Komu viac vyhovuje umiestnenie všetkých aplikácií na domácej obrazovke, stále bude mať k dispozícii aj túto možnosť. Novinkou je i položka "Režim zobrazenia". Vybrať si v ňom môžete z troch veľkostí ovládacích prvkov, tlačidiel a ikon systému.

Doplnené 14. 2. 2017:

Používateľská nadstavba EMUI tiež prináša pár zmien. Kozmetickou zmenou je biely podklad notifikácií, takže sú čitateľnejšie. Ďalšou zmenou je zlúčenie notifikácií a zástupcov rýchleho nastavenia do jednej ponuky, nie je už teda nutné medzi nimi preklikávať.

Pomerne zásadnou novinkou je možnosť výberu medzi dvojitým usporiadaním aplikácií. Buď je tu existujúca možnosť umiestnenia aplikácií priamo na plochu, alebo novo vytvorenie klasickej "zásuvky" s aplikáciami na hlavnej ovládacej lište.

Vďaka lepšiemu usporiadaniu dát v pamäti RAM i ROM je systém svižnejší. Taktiež došlo k zjednodušeniu pri dokončovaní operácií. 90 % kľúčových operácií teraz používateľ dokončí v troch krokoch. To sa prejavilo napríklad u novej možnosti mazania SMS jej posunutím vľavo.

Funkcia App Twin umožní používateľovi prihlásiť sa na dva rôzne Facebook či WhatsApp účty.

Užitočnou úpravou je redukcia nežiadúcich dotykov na displeji. Systém rozpozná, ktoré dotyky boli zrejme nechcené a nereaguje tak na nich. Patrí medzi nich napríklad dotyk dlane pri vytáčaní čísla, fotenie alebo písanie textu. Praktickou novinkou je aplikácia Phone Clone na zálohovanie telefónu. Funguje nielen naprieč starými a novými telefónmi, ale aj naprieč operačnými systémami. Nie je teda problém si do nového Honoru 8 previesť zálohu zo systému iOS.

Aktualizácia prichádza na jednotlivé trhy postupne, preto sa treba obrniť trpezlivosťou.

Zdroj: hihonor.com

Diskusia k článku:

martix 13.02.2017 - 13:34

..dostal už niekto oficiálny update na B360?

Dezi13.02.2017 - 17:48 Trvalý odkaz

Podľa všetkého zatiaľ iba betatestery

Matti13.02.2017 - 19:13 Trvalý odkaz

ja som dostal nougat v piatok rano na frd-l09c432 oficialny cez ota - nie som prihlaseny v hicare ako tester a ani nemam huawei id

martix14.02.2017 - 08:29 Trvalý odkaz

..hm, tak neviem podľa akého vzorca rozposielajú OTA aktualizácie, myslel som že podľa regiónov, alebo podľa dátumu výroby, teda vzostupného IMEI...mám smolu že som strašne nedočkavý človek :-)
Matti: Kedy si honora kupoval?

Matti14.02.2017 - 10:50 Trvalý odkaz

niekedy koncom augusta ako predobjednavku

Celá diskusia 15 príspevkov