4ka rozšírila LTE pokrytie do ďalších štyroch obcí

Operátor pokračuje v rozšírení vlastnej 4G siete do nových lokalít, a tak v rýchlej LTE sieti najmladšieho operátora už môžu surfovať obyvatelia Strážskeho, Turzovky, Malého Šariša a Rovinky.

V tomto roku bude operátor pokračovať v budovaní siete a v kontinuálnom zahusťovaní signálu v už existujúcich lokalitách. Zameria sa aj na rozšírenie pokrytia nielen do veľkých miest, ale aj menších obcí.

Plné pokrytie signálom 4G siete 4ky majú v súčasnosti k dispozícii obyvatelia takmer 200 miest a obcí po celom Slovensku. V roku 2017 plánuje operátor pokryť 80% populácie Slovenska. Kompletný zoznam pokrytých miest nájdete na stránke operátora.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nanoSIM 10.02.2017 - 11:22

Dosiahnuť tých 80% v tomto roku je smelý cieľ 4ky. Pokrytie týchto 4 obcí predstavuje zvýšenie pokrytia len o cca 0,3% a bude to čím ďalej tým menej, lebo už zostávajú čím ďalej tým menšie obce. Napríklad 17. januára 2016 4ka deklarovala viac ako 170 plne pokrytých obcí a miest po celom Slovensku a teraz, po pokrytí štyroch obcí je to už "Plné pokrytie signálom 4G siete 4ky majú v súčasnosti k dispozícii obyvatelia takmer 200 miest a obcí po celom Slovensku".

Dezi10.02.2017 - 12:15 Trvalý odkaz

Škoda nepokrytia uzemia mimo miest

Brano10.02.2017 - 14:16 Trvalý odkaz

4ka nema frekvencie na pokryvanie mimo miest a zastavanych casti, bud sa z niekym dohodnu na zdielani sieti/narodnom roamingu alebo budu stale bez pokrytia na cestach/vidieku. Ak to niekomu staci, ide do 4ky, kto chce pokrytie aj na ceste a sirosm vidieku, da prednost inemu. Odhadujem ze tento a aj buduci rok s situacia nezmeni

Medino10.02.2017 - 15:11 Trvalý odkaz

Najlepsie by bolo aby zverejnili dve mapy pokrytia, osobitne na LTE a osobitne na GSM, a hned to bude vyzerat realnejsie a tak ako to naozaj je :-) Spajanie GSM a LTE do jednej mapy je ucelove a ma sluzit na oblbnutie, a na prvy pohlad to moze vyzerat ze to pokrytie je mega velke kedze je to tam takmer na celom uzemi SR vsetko pekne vymalovane takmer rovnakou farbou. Toto nieje hate, len mam rad ak su veci prezentovane tak ako su v reale. Inak drzim 4ke palce a verim ze v kratkej buducnosti uz budu mat dovod dat mapu pokrytia LTE osobitne a ze budu mat na co byt hrdy.

Celá diskusia 7 príspevkov