iOS tip: netradičná zoznamka Hater

Videorecenzia netradičnej zoznamky, ktorá vám nájde vhodnú osobu nielen podľa toho, čo máte spoločné, ale čo nemáte radi. Dostupná je zatiaľ iba pre operačný systém iOS.

V tradičnej zoznamke vyplníte svoj profil údajmi čo sa vám páči, aké máte záľuby, akú počúvate hudbu a podobne. Nová aplikácia Hater na to ide trochu inak. Algoritmus vyhľadáva vhodné osoby, s ktorými máte nielen spoločné záujmy, ale aj to, čo nenávidíte.

Prihlásenie do aplikácie prebieha iba cez Facebook. Vyberiete si fotku, ktorá sa má zobrazovať druhým, vekové rozpätie (18 - 80) a preferované pohlavie, ktoré by mala mať vami hľadaná osoba. V druhej sekcii sa zobrazujú rôzne kľúčové heslá, ktoré označíte jednou z možností: máte to radi, nemáte radi, veľmi sa vám to páči alebo to nenávidíte. Zobrazované témy sa týkajú rôznych oblastí života - jedlo, politika, kultúra, bežné činnosti, spoločenské správanie i sex.

Hater je len v anglickej lokalizácii a obsahuje množstvo slangových výrazov. Opýta sa vás napríklad na výrazy swag, yolo, bae, lol, build the wall, locker room talk a podobne. Slajdnutím do jedného zo štyroch smerov dáte najavo, aký máte k zobrazenej téme vzťah. Kliknutím na výraz vidíte v percentách, čo si o tom myslia ostatní.

Tretia karta zobrazuje používateľov zoznamky v okolí, ktorí majú s vami najväčšiu zhodu. Kliknutím na percentuálnu zhodu sa dozviete, čo má dotyčná osoba rada a čo neznáša. Podobne ako v Tinderi, aj tu sa slajdnutím napravo alebo naľavo rozhodujete, či má vaše sympatie alebo nie. V štvrtej sekcii môžete diskutovať s ostatnými, ktorí aj vás označia že sa im páčite.

Kolega Richard má so zoznamkami skúsenosti, niekoľko ich skúšal minulý rok a svoje postrehy i odporúčania priniesol v článku Zoznamky na Slovensku: Tinder vs. Badoo. Jeho komentár k novej aplikácii Hater nájdete v krátkom videu.

Aplikácia Hater je dostupná len pre zariadenia s operačným systémom iOS a stiahnete si ju v App Store.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu