Tatra banka pracuje na aplikácii pre okuliare Microsoft HoloLens

Tatra banka vidí rozšírenú realitu ako súčasť internetbankingu budúcnosti a ukázala demo aplikácie vytvorenej pre okuliare HoloLens. Stačí urobiť gesto rukou a cez okuliare zaplatíte faktúru, pozriete si zostatok na účte či skontrolujete svoje výdavky.

Tatra banka sa pripravuje na budúcnosť, ktorá by mala patriť aj virtuálnej a rozšírenej realite. "Dnes je trendom mobilné bankovníctvo, no o pár rokov môže byť situácia iná. Demo aplikácia pre rozšírenú realitu spája viacero prvkov, s ktorými sa v najbližších rokoch pravdepodobne stretneme, a poskytuje nám možnosť predstaviť si, ako budeme v budúcnosti pristupovať k svojim peniazom," uviedol Lukáš Mochňák, vedúci oddelenia rozvoja mobilných aplikácií a webov Tatra banky.

Aplikácia Tatra banka pre okuliare Microsoft Hololens kombinuje viaceré nové trendy v oblasti digitálnych technológií a bankovníctva, ako sú virtuálny asistent, hlasové ovládanie a rozšírená realita.

Aplikácia poskytuje:

- základné informácie o účte

- prehľad pohybov na účte

- možnosť zadania platby alebo naskenovanie faktúry pohľadom na QR kód

- kontrolu výdavkov prostredníctvom Spending reportu

Po zapnutí aplikácie sa sputí virtuálny hlasový asistent, ktorý vás prevedie prostredím, zanalyzuje vaše výdavky a poradí s financiami. Aplikácia sa ovláda hlasom a gestami. Na vývoji banka spolupracovala s firmou Inloop. Počas skúšania "na vlastnej koži" som mala občas problém s rozpoznávaním potrebného gesta, chce to chvíľu cviku. Celkový dojem z používania je dobrý. Len okuliare sú robustné a pevné prichytenie okolo hlavy je po čase nepohodlné. Skôr si tak viem predstaviť využitie podobných aplikácií v menšom zariadení, akým boli napríklad Google Glass. Tie sú pre bežné používanie praktickejšie.

Záujemcovia si aplikáciu budú môcť vyskúšať na konferenciách Android a Windows Roadshow počas roka 2017.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu