Asus Zenbo: inteligentný robot pre celú rodinu

Malý inteligentný spoločník je navrhnutý tak, aby rodinám poskytoval spoločnosť, pomoc a zábavu. Pomáha seniorom, monitoruje domácnosť a zabaví deti interaktívnymi príbehmi a hrami. Zenbo funguje aj ako diaľkovo ovládaná kamera, ktorú je možné kontrolovať mobilnou aplikáciou.

Roboti v domácnostiach sa pomaly začínajú stávať realitou. Možno aj vy ste niekedy snívali o tom, že by ste chceli mať doma robotického spoločníka, ktorý by sa s vami nielen porozprával, ale pomohol aj s domácimi prácami. Zenbo od firmy Asus za vás zatiaľ nepoupratuje ani nenavarí, ale prečíta vám recept, dokáže zabaviť deti interaktívnymi hrami, kontroluje domácnosť a dokáže otvoriť dvere návštevám, aj keď nie ste doma. Samozrejme až po overení identity.

Vďaka kvalitnému audio systému so stereo reproduktormi prehrá deťom ich obľúbené pesničky a dokonca im zatancuje. Zenbo porozpráva príbehy, obsahuje rozmanité a zábavné hlasy, zobrazuje ilustračné obrázky a reguluje osvetlenie v miestnosti.

Pomôže aj pri starostlivosti o seniorov. Zenbo monitoruje domácnosť a v prípade pádu človeka okamžite reaguje upozornením členov rodiny na ich smartfóny. Rodinní príslušníci môžu po prijatí notifikácií na diaľku kontrolovať robota a využiť zabudovanú kameru na kontrolu svojich blízkych.

Domáci robot sa dokáže pripojiť k množstvu inteligentných a tradičných zariadení, ako sú svetlá, televízory, klimatizácie a ovládať ich. Pomocou robota môžete zistiť identitu vašich návštevníkov a odomknúť im dvere jednoduchým hlasovým povelom. Poradí aj v kuchyni, prečíta recepty, odfotí rodinné fotografie a postará sa o domácnosť vo vašej neprítomnosti. Zenbo je skoro ako člen rodiny.

Funkcionalitu robota rozširuje rastúci počet aplikácií. Bezplatný vývojársky program Zenbo Developer Program umožňuje prístup k vývojárskym nástrojom Zenbo SDK a knižnici informácií, a tak sa množstvo softvéru bude postupne rozrastať.

Robotického spoločníka si už od začiatku tohto roka môžu predobjednať na Taiwane. Globálna dostupnosť nebola zatiaľ upresnená.

Zdroj: zenbo.asus.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu