Smartfón Kyocera Rafre umyjete mydlom a opláchnete horúcou vodou

Novinka firmy Kyocera je primárne zameraná na zákazníkov, ktorí pri varení používajú telefón ako pomocníka. A možno zaujme aj tých, čo majú zvýšené obavy zo špiny a baktérií. Bez obáv ho zbavíte nečistôt namydlením a opláchnutím v horúcej vode.

Japonský výrobca Kyocera pred pár dňami uviedol na domácom trhu nástupcu modelu z roku 2015. Starší Digno Rafre a nový model Rafre spája unikátna vlastnosť: odolnosť telefónu proti mydlovej pene. Opláchnuť smartfón pod prúdom tečúcej vody od piesku, múky či blata sme už v reklamách niektorých výrobcov videli. Ale čistiť telefón mydlovou penou tak dôkladne ako to predviedli ženské ruky vo videu výrobcu nie.

Okrem odolnosti voči mydlu a horúcej vode sa dá displej Kyocera Rafre ovládať mokrými rukami, rukavicami a gestami. Telefón je vybavený špeciálnou aplikáciou s receptami, medzi ktorými môže používateľ prechádzať bez toho, aby sa dotkol displeja. Rovnako bez dotyku displeja sa dá počas varenia nastaviť časovač a prijímať hovory. A keď si náhodou telefón zababrete od cesta, múky alebo oleja, umyjete ho.

Hardvérová výbava neoslní ani neurazí. Nájdeme tu 5'' HD displej, 2 GB RAM, 16 GB úložisko, OS Android 7.0 Nougat, 13 Mpix zadný fotoaparát, 5 Mpix prednú kameru a 3000 mAh batériu.

Kyocera Rafre sa začne predávať v marci 2017 v troch pastelových farbách: ružovej, bielej a modrej. Dostupný bude len pre japonský trh, cenu zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: global.kyocera.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 01.02.2017 - 00:51

toto je perfektné. veru, na mobiloch je toľko baktérií, že by im občas niečo podobné prospelo, len elektronike v nich už menej.

Celá diskusia 1 príspevok