Hľadáme špičkový mobil roka 2016!

V ankete Mobil roka 2016 powered by O2 vyhlasujeme celkovo šesť kategórií. Okrem smartfónu s ideálnym pomerom cena / výkon vyberáte aj ideálne inteligentné hodinky, Bluetooth slúchadlá a Bluetooth reproduktor. Dnes hľadáme špičkový mobil.

V poslednej kategórii hľadáme to najlepšie z najlepšieho. Kategória Špičkový mobil roka 2016 je zastúpená tými najvýkonnejšími modelmi od jednotlivých výrobcov. Ponúkajú nekompromisný výkon, inovatívne technológie a kvalitné konštrukcie.

Za svojho obľúbenca môžete hlasovať do 10. februára 2017 na stránke www.mobilroka.sk. Každý hlasujúci bude navyše zaradený do súťaže o skvelé ceny.

V kategórii Špičkový mobil roka 2016 sú nominované tieto smartfóny:

Apple iPhone 7 Plus

Väčší iPhone 7 bol najočakávanejším zariadením minulého roka. Vôbec po prvýkrát ho zákazníci chceli viac než základný 4,7-palcový model. Možno kvôli silnejšej batérii alebo unikátnej duálnej optike fotoaparátu. Plusko dokáže objekty v zábere priblížiť dvojnásobným optickým priblížením. Prirátajte si k nemu výborný operačný systém a špičkovú ponuku aplikácií či hier.

CAT S60

Masívny mobil dáva už na prvý pohľad najavo, že bude niečím špeciálny. CAT S60 odolá vode, prachu aj všetkým náhodným nárazom a pádom. Zabudovanú termokameru ponúkne snáď ako jediný na svete. Poslúži teda stavbárom, projektantom a každému, kto hľadá úniky tepla. Jeho 3800 mAh batéria vydrží celý pracovný deň alebo náročnú túru v teréne. Tam v prípade núdze môžete použiť SOS tlačidlo chránené krytom.

Google Pixel

Smartfón síce vyrába HTC, ale ak si ho kúpite, práve internetový gigant Google bude garanciou, že na ňom pobeží vždy tá najaktuálnejšia verzia operačného systému Android. Bez akýchkoľvek nadstavieb, ktoré by ho oberali o potrebný výkon. Pixel zaujme sklom na chrbte, výborným fotoaparátom oceneným nezávislým testom DxOmark a neobmedzeným úložiskom v Google Photos. Bez straty kvality.

HTC 10

Desiatka od HTC opustila všetky experimenty. Ku krásnemu kovovému telu pribalí čítačku odtlačkov bezprostredne dostupnú v tlačidle pod displejom a výborné reproduktory. Aj objektív fotoaparátu je len jeden, ale z 12-megapixelového snímača s optickou stabilizáciou a laserovým zaostrovaním teraz lezú skutočne výborné snímky. Stabilizáciu a autofokus nájdeme aj vpredu.

LG G5

Výborne vybavené LG dostalo displej s ultrajemným QuadHD rozlíšením. K nemu 4 GB RAM a 2800 mAh batériu. Lákať bude hlavne na dvojicu objektívov. Jeden je klasický, so 16-megapixelovým rozlíšením, optickou stabilizáciou a nahrávaním 4K videa. Na dovolenkách alebo pri fotografovaní početných skupín prepnete na druhý, širokouhlý. Je vám to málo? Výrobca predáva aj niekoľko rozširujúcich modulov. Môžete mať fotogrip s ďalšou batériou a lepší reproduktor s Hi-Fi výstupom pre slúchadlá.

Lenovo Moto Z

S modulmi to skúša aj inak mimoriadne tenučká Moto Z. Na chrbát môžete zacvaknúť hlasný reproduktor od JBL, projektor premietajúci obraz na najbližšiu stenu alebo silnú batériu. Za morom si zákazníci môžu vybrať aj zo širokej ponuky drevených krytov. Všetky dorovnajú vystupujúci objektív 13 Mpix fotoaparátu s optickou stabilizáciou. Moto má čítačku odtlačkov, rýchle nabíjanie a Android bez grafických nadstavieb.

Samsung Galaxy S7 edge

Želiezko od Samsungu má špičkový, po stranách jemne zaoblený displej s funkciou Always On, ktorý zobrazuje doručené notifikácie, udalosti v kalendári a aktuálny čas aj vo vypnutom stave. S7 edge má takmer všetko: bezdrôtové nabíjanie, čítačku odtlačkov, snímač tepu, vodeodolnosť, aj slot pre pamäťové karty.

Sony Xperia XZ

Xperia s novým dizajnom? S lepším fotoaparátom s laserovým zaostrovaním a výbornými nočnými zábermi? To je nová XZ. Samozrejme, stále vodeodolná, dostupná aj ako dual SIM a s výborným displejom. Doň Sony prenieslo svoje technológie TRILUMINOS a X-Reality Engine, ktoré už roky úspešne vyvíja v domácich televízoroch.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže o atraktívne ceny v celkovej hodnote takmer 1500 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu