Mapy.cz testujú turistické mapy v 3D zobrazení

Portál Mapy.cz spustil testovaciu prevádzku zobrazovaní turistických máp v 3D náhľade. Prvou lokalitou sú turistami vyhľadávané Krkonoše.

Na facebookovej stránke webového portálu Mapy.cz, ktorý patrí pod český Seznam.cz, zverejnila spoločnosť odkaz na novinku - turistickú mapu v 3D zobrazení. Mapy vyvíjajú v spolupráci s firmou Melown.

Prvou lokalitou s turistickou mapou v 3D sú české Krkonoše. Môžete si pozrieť, kadiaľ vedú turistické chodníky, nechýba ani zobrazenie cesty, ktorá je vhodná pre telesne postihnutých s obmedzenou pohyblivosťou. Pozriete si napríklad, kadiaľ vedie turistická cesta z Pece pod Sněžkou až na horu Sněžka.

Mapy sa zatiaľ lepšie ovládajú na webe než v mobilnom prehliadači, tam sú mapy rozmazané a nedobre sa na to pozerá. Podľa odhlasov v diskusii pod statusom na Facebooku plánujú v budúcnosti rozšíriť 3D zobrazenie turistických máp aj na ďalšie lokality. Určite by sme túto funkciu uvítali aj na mape Slovenska.

Mapy.cz nezabúdajú ani na našu krajinu. Cez mobilnú aplikáciu si vyhľadáte nielen turistickú trasu, ale zobrazuje aj cyklotrasy či tipy na výlety. V lete si pozriete kúpaliská, v zime zasa lyžiarske zjazdovky a trate pre bežkárov. Aplikácia je dostupná pre operačné systémy Android a iOS.

Zdroj: facebook.com/Mapy.cz

Diskusia k článku:

Začať diskusiu