LG Watch Style a Watch Sport: Google hodinky s Android Wear 2.0

Uvedenie novej verzie operačného systému Android Wear 2.0 pre nositeľné zariadenia sa blíži. V tento deň by mali byť predstavené aj prvé Google hodinky, ktorých výrobcom má byť LG.

Už pred pár dňami sme vás informovali, že od 9. februára 2017 bude dostupná aktualizácia na Android Wear 2.0, ktorú Google predstavil ešte v máji 2016 spolu s novou verziou Androidu 7.0 a platformou pre virtuálnu realitu Google Daydream.

Prvým zariadením, v ktorom pobeží Android Wear 2.0 majú byť inteligentné hodinky LG Watch Style a Watch Sport. Podľa stránky venturebeat.com sa majú začať predávať v USA hneď na druhý deň po oficiálnom uvedení. Neskôr sa predaj rozšíri na ďalšie trhy. Je pravdepodobné, že sa s nimi stretneme aj na februárovom MWC v Barcelone.

Watch Sport s 1,38-palcovým okrúhlym ciferníkom majú mať 768 MB RAM, 4 GB úložisko, 430 mAh batériu a snímač tepu srdca. Menšie a slabšie vybavené Watch Style by mali dostať 1,2-palcový ciferník, 512 MB RAM, 4GB vnútorný priestor a 240 mAh batériu. Konektivitu u obidvoch modelov zabezpečí Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Vybavenejše Sport sa vraj dočkajú aj NFC a podpory LTE.

Očakáva sa odolnosť voči vode a prachu (Style IP67, Sport IP68). Hodinky majú byť kompatibilné s operačným systémom Android a iOS.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu