Samsung 23. januára oznámi príčinu problémov Galaxy Note 7

Po niekoľkých mesiacoch vyšetrovania vysvetlia manažéri Samsungu príčinu incidentov s tabletofónom Galaxy Note 7, ktorý museli stiahnuť z predaja.

Rôznych špekulácií o možných príčinách vybuchujúcich tabletofónov Samsung Galaxy Note 7 sa od prvých incidentov koncom leta 2016 objavilo na internete už neúrekom.

Spočiatku nenápadný problém sa časom rozrástol do nevídaných rozmerov a výrobca bol donútený ukončiť výrobu telefónu, ktorý mal poteciál patriť k špičke. Tak ako všetky modely Galaxy Note. Jedinečným ho robilo dotykové pero S Pen, ktoré dáva radu Note široké možnosti využitia. Konkurenciu tomuto produktu by sme na trhu hľadali márne. A tak je vývoj udalostí okolo Note 7 sklamaním nielen pre výrobcu, ale aj zákazníkov, ktorí na prácu s dotykovým perom nedajú dopustiť.

Samsung za problémy zaplatil aj vysokú cenu. Účet sa vyšplhal až k piatim miliardám eur. Začiatkom novembra zverejnila firma otvorený list majiteľom Note 7, v ktorom sa im ospravedlnila za vzniknuté problémy. Samsung vydal aj bezpečnostné pokyny a vyzval majiteľov Note 7 na výmenu tabletofónu za iný top model radu S7. Prípadne im vrátil plnú sumu za telefón.

Po dlhých mesiacoch dohadov sa konečne dozvieme výsledky vyšetrovania príčiny incidentov. Tlačová konferencia Samsungu je naplánovaná na 23. januára 2017 o 10-tej hodine (KST), čo je o 2:00 ráno nášho času. Konferenciu budete môcť sledovať aj naživo, stream nájdete na stránke www.samsung.com.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu