Hľadá sa Rozumný mobil roka 2016!

V jubilejnom desiatom ročníku ankety Mobil roka 2016 powered by O2 vám znova prinášame možnosť vybrať si svojich favoritov v 6 rôznych kategóriách. Dnes hľadáme smartfóny strednej triedy s najlepším pomerom cena / výkon.

Okrem tradičných zástupcov zo sveta mobilných telefónov sme tento rok pridali aj ich príslušenstvo, ktoré sa už stalo neoddeliteľnou súčasťou pri používaní smartfónov. Vyberať tak budete aj inteligentné hodinky, Bluetooth slúchadlá a reproduktory.

Dnes vám predstavíme zariadenia nominované v kategórii Rozumný mobil roka. Sú tu smartfóny strednej triedy bez kompromisov za dobrú cenu, s bohatou výbavou, približujúcou sa top vlajkovým lodiam.

Zahráte si na nich aj náročnejšie hry, na fotografovanie či snímanie videí využijete kvalitné fotoaparáty a môžete nimi pohodlne telefonovať. Zároveň sú to dizajnovo vyzreté smartfóny, s ktorými sa radi pochválite.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Čas na to máte najneskôr do 10. februára 2017. A nezabudnite, že každý z vás, hlasujúcich, bude zaradený do žrebovania o skvelé ceny.

V kategórii Rozumný mobil roka 2016 sú nominované tieto smartfóny:

Apple iPhone SE

Malý, ale šikovný smartfón len so 4'' displejom, dizajnovo odkazuje na predchodcov radu iPhone 5. Vybavený je však výkonným hardvérom, pozostávajúcim zo 64-bit. procesoru A9 a 2 GB RAM. 12 Mpix fotografický snímač s technológiou Focus Pixels pritom zaznamená aj Ultra HD videá.

Asus ZenFone 3

Tento smartfón prišiel so zmeneným, elegantnejším dizajnom a do radu ZenFone priniesol snímač odtlačkov prstov i USB-C port. Použitý je veľký 5,2'' Full HD IPS displej a poháňa ho 8-jadrový procesor Snapdragon 625 so 4 GB RAM. Nad 16 Mpix snímačom fotoaparátu je 6-prvková optika s clonou f/2,0. Kvalite fotiek napomáha aj optická stabilizácia, laserové a PDAF zaostrovanie.

Honor 8

Smartfón s 5,2'' IPS-NEO displejom a Full HD rozlíšením zaujme nielen vydareným dizajnom, ale predovšetkým duálnym hlavným fotoaparátom s 12 Mpix snímačmi (RGB + BW). Nenechá sa zahanbiť ani výkonom, o ktorý sa stará 8-jadrový Kirin 950. Viacfunkčná čítačka odtlačkov prstov či USB-C port je výbavou aj tohto smartfónu. Bonusom navyše je infraport.

Huawei P9

5,2'' vlajková loď výrobcu nepriniesla dizajnovú revolúciu, dostala však niekoľko vylepšení. Najmarkantnejším je dvojica 12 Mpix fotoaparátov (RGB + BW), ktoré prevzal top model sesterskej značky Honor. Optika so svetelnosťou f/2,2 však v tomto prípade nesie názov svetoznámej značky Leica. O výkon sa stará 8-jadrový Kirin 955, novinkou je snímač odtlačkov prstov a USB-C port.

Lenovo Moto Z Play

Zdanlivo nenápadný smartfón s 5,5'' Full HD Super AMOLED displejom, či 8-jadrovým procesorom Snapdragon 625, ktorého 16 Mpix fotoaparát s PDAF a laserovým zaostrovaním zaznamená Ultra HD video, predčí konkurenciu unikátom v podobe prídavných modulov Moto Mods. Napríklad s Hasselblad True Zoom získate 10-násobný zoom, s JBL Soundboost vylepšíte zvuk stereo reproduktormi, alebo Incipio Power Pack pridá takmer deň výdrže navyše.

OnePlus 3T

Aktuálne najnovší model čínskeho výrobcu s 5,5'' Full HD AMOLED displejom dostal do vienka výkonný procesor Snapdragon 821 s grafikou Adreno 530, ktorý dopĺňa 6 GB RAM. 16 Mpix snímač Sony hlavného fotoaparátu prevzal od predchodcu, zato vylepšením je použitie 16 Mpix snímača Samsung vo web kamere. Pozitívom je aj silnejšia batéria s kapacitou 3 400 mAh.

Sony Xperia X Compact

Drobné, ale ergonomické telo nesúce 4,6'' IPS HD displej, má vynovený dizajn s rovnou vrchnou a spodnou stranou. Výbavou nie je ďaleko od vlajkovej lode. 3 GB pamäť RAM sekunduje 6-jadrovému Snapdragon 650. Smartfón nabijete i pripojíte k perifériám cez USB-C port. O výdrž batérie sa starajú režimy STAMINA a optimálnemu nabíjaniu napomáha technológia Qnovo. Vylepšený fotoaparát disponuje trojitým snímaním obrazu.

Xiaomi Mi 5s

Xiaomi Mi 5s zaujme unikátnou novinkou, ktorou je snímač odtlačku prsta na báze ultrazvuku. V kovovom tele smartfónu s 5,15'' Full HD IPS displejom je ukrytý 4-jadrový Snapdragon 821, ale aj 12 Mpix fotografický snímač, ktorý dokáže zaznamenávať Ultra HD videá. 3 200 mAh batériu s podporou Quick Charge 3.0 nabijete cez USB-C za 30 minút na viac než 80 % kapacity.

Hlasovať za svojho favorita v ankete Mobil roka 2016 powered by O2 môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí, bude zaradený do súťaže o atraktívne ceny v celkovej hodnote takmer 1500 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu