Poštová banka začína novú éru. Prinesie i mobilnú aplikáciu

Jedna z najsilnejších bánk na Slovensku ohlásila zásadné zmeny. Okrem nového loga predstavila Poštová banka víziu na ďalšie roky. Osloviť chce mladých klientov a onedlho spustí aj mobilnú aplikáciu pre Android a iOS.

Poštová banka, ktorá má radovo milión klientov, reaguje na rýchlo sa meniaci bankový trh. Vždy bola doménou skôr menších miest a vidieka, no odteraz chce osloviť aj klientov stredných miest. Zo starej dámy bankového trhu sa chce stať modernou bankou pre mladých ľudí a strednú generáciu. Cielom do roku 2020 je zdvojnásobiť počet klientov.

K tomu jej má pomôcť zmena vizuálu, produktov i obsluhy. Aj naďalej bude spolupracovať so Slovenskou poštou, vzrastie počet vlastných pobočiek, prinesie úvery na bývanie s nízkou úrokovou sadzbou, aj úvery pre podnikateľov. Symbolom nového loga je kruh, ktorý vymenil dlho používaný žlto-modrý štvorec s poštárskou trúbkou.

Nielen pre mladšiu generáciu, ktorú chce novým vizuálom osloviť, pripravuje mobilnú aplikáciu, ktorá bude dostupná od 1. februára 2017. Má ponúknuť všetky funkcionality, ktoré by od aplikácie zákazník očakával. Načítanie platieb pomocou QR kódov, IBAN kódov, poštových poukazov a podobne. Aplikácia má byť jednoduchá a prehľadná, s platbami na jeden klik. Dostupná bude pre operačné systémy Android a iOS. Aktuálne ju v beta verzii skúša približne 800 zamestnancov banky a "vychytávajú muchy".

Rebrandigom prejdú všetky pobočky, pracoviská a označenie produktov. V novom vizuáli sa od dnešného dňa spúšťa aj webová stránka a internetbanking. V reklamných spotoch bez hercov a celebrít budú vystupovať skutoční ľudia bez hraných emócií, so skutočnými príbehmi, ľudia z ulice.

Poštová banka sa bude zameriavať aj na segment malých a stredných podnikov. Pripravila pre nich portfólio služieb a úverových produktov, ktoré predstaví už v blízkej budúcnosti.

Diskusia k článku:

galaxi 10.01.2017 - 17:01

Bankomaty nech dajú.

shaggy10.01.2017 - 19:31 Trvalý odkaz

Preco toto nie je oznacene ako reklama? Nic ine to totiz nie je...

shaggy10.01.2017 - 19:32 Trvalý odkaz

A vzhladom na to funguje Posta, pochybujem ze tzv. Postova banka na tom bude lepsie... Ale kto chce kam, pomozme mu tam.

Lenka Ivančíková10.01.2017 - 19:41 Trvalý odkaz

Prave som nahodila na web clanok o naramku od TCL. Reklama? A ano, aj levitujuci LG reproduktor je vlastne reklama, aj zakladne info novej Nokii 6 je podla tvojej logiky vlastne reklama. :) Ved co ine by to malo byt. Informovanie citatatelov o novinkach v mobilnom svete? Nie! Reklama. :-D Mali by sme sa premenovat na reklamny portal.

rtg10.01.2017 - 20:49 Trvalý odkaz

A papierove letaky Fony.sk do schranok ludom :D

Celá diskusia 11 príspevkov