Casio Pro Trek Smart: odolné hodinky s dvojvrstvovým displejom

Nové inteligentné hodinky firmy Casio ponúknu nielen odolnú konštrukciu, GPS, Wi-Fi a možnosť stiahnuť si offline mapy pre navigáciu, ale aj dva druhy displejov. Jeden farebný a druhý monochromatický. Energeticky úspornejší.

Zaujímavou novinkou z výstavy CES 2017 sú určite inteligentné hodinky Casio Pro Trek Smart. Určené sú najmä pre športové outdoorové aktivity, ako napríklad turistiku, kanoistiku a beh. Robustný dizajn so skrutkami po stranách napovedá, že pôjde o odolné zariadenie, ktoré znesie aj náročnejšie zaobchádzanie.

Hodinky získali certifikát odolnosti podľa amerického vojenského štandardu MIL-STD-810, takže by im nemal ublížiť ani pobyt vo vode v hĺbke 50 metrov. Vo vnútri beží operačný systém Android Wear 2.0 a medzi špecifikáciami nájdeme Wi-Fi, Bluetooth 4.1, akcelerometer, gyroskop, elektromagnetický kompas, tlakomer, GPS i Glonass. Do pamäti zariadenia si môžete stiahnuť mapy v rôznych zobrazeniach od partnerskej spoločnosti Mapbox a využívať ich v offline režime.

Zaujímavosťou sú dva druhy displejov: farebný a čiernobiely. Monochromatický je energeticky úsporný, dobre čitateľný aj na priamom slnku, ale zobrazuje len čas, deň a dátum. Pri použití farebného displeja máte k dispozícii všetky funkcie a oznámenia. Na výber je množstvo rôznych ciferníkov.

Samotný TFT displej má 1,32-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 320 x 300 pixelov. Z toho samozrejme vidíte len asi 80 % pixelov. Nabíjanie batérie bližšie neurčenej kapacity prebieha cez špeciálnu magnetickú kolísku, microUSB port chýba. Pri bežnom používaní s farebným displejom výrobca udáva len jednodňovú výdrž. Pri použití monochromatického displeja by mali vydržať až mesiac na jedno nabitie. Systém ovládate cez dotykový displej a bočné tlačidlá. V gumennom pásku je zabudovaný vodeodolný mikrofón.

Casio Pro Trek Smart pripojíte nielen k androidom, ale aj k zariadeniam s iOS. Stačí, keď si z App Store stiahnete aplikáciu Android Wear od Googlu. Dostupnosť smart hodiniek je naplánovaná na apríl 2017, cenu zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: casio.com

Diskusia k článku:

TBS 09.01.2017 - 18:43

Cena bude okolo 500 USD coz nie je najmenej... (The Casio WSD-F20 release date is scheduled for April 21, and it's priced at a lofty $500 (around £400, AU$680). - zdroj Techradar.com)

Peter13.01.2017 - 15:20 Trvalý odkaz

Fajn, len prečo musí 90% smart hodiniek vyzerať jak produkt pre pubertálneho konzumentov.

Celá diskusia 2 príspevky