Lenovo Phab 2 Pro s technológiou Tango na Slovensku

Prvý smartfón na svete s podporou technológie Tango je dostupný aj v slovenských obchodoch. Tabletofón s 6,4'' QHD displejom využijete nielen na AR/VR hry, ale aj na rýchle meranie interiérov a reálnych objektov. V Google Play sú dostupné aplikácie pre vzdelávanie, fotenie a interiérový dizajn.

Lenovo Phab 2 Pro bol predstavený už v júni minulého roka. Ako prvý smartfón na svete je vybavený novou technológiou Tango od spoločnosti Google, ktorá umožňuje hranie hier a používanie pomôcok s využitím rozšírenej reality. Možnosti a výhodu projektu Tango, na ktorom spolupracovali Lenovo a Google, sme vám priniesli v článku Project Tango urobí zo smartfónu magické okno s 3D realitou.

Tango je technologická platforma, ktorá využíva pokročilé počítačové videnie, snímanie hĺbky a sledovanie pohybu, a je tak schopná vytvárať na obrazovke 3D viazualizácie. Pomocou telefónu môžete merať predmety, vizualizovať nový nábytok v miestnosti a pozrieť sa, ako by vyzerali vo vašom byte. Alebo sa môžete jednoducho hrať so svojím virtuálnym domácim miláčikom.

Telefón je vybavený súborom senzorov, ktoré zachytia 250 000 rozmerov za sekundu, spracúvajú informácie prostredníctvom sledovania pohybu, spoznávania oblasti a snímania hĺbky. Aplikácie, ktoré využívajú túto technológiu ponúkajú AR a VR zážitky v oblastiach nakupovania, hier, interiérového dizajnu a vzdelávania. Patria sem aplikácie ako napríklad iStaging, Matterport a Hot Wheels Track Builder. Pomocou aplikácií dekorujete a zmapujete svoj vlastný interiér, nafilmujete sa s hologramami alebo premeníte svoj domov na virtuálne ihrisko.

V Lenovo Phab 2 Pro nájdete vopred nainštalovanú aplikáciu Measure (Meranie), ktorá využíva technológiu Tango a jej schopnosť vnímať hĺbku na rýchle meranie interiérov a reálnych objektov. Tango sa uplatní aj v oblasti vzdelávania, a to s aplikáciou Dinosaurs Among Us, ktorá umožní prechádzať sa pomedzi Velociraptormi v životnej veľkosti. Študenti sa môžu učiť skúmaním týchto virtuálnych dinosaurov, pričom poskytované informácie sa odvolávajú na najnovšie výskumy paleontológov amerického Prírodovedného múzea a prelínajú sa s rôznymi prvkami dinosaurov.

Ďalšou vzdelávacou aplikáciou, ktorá je vhodná pre školské lavice aj učenie doma, je Simulátor slnečnej sústavy Solar Simulator at Scale. Umožňuje učiteľom, rodičom aj deťom premietať model slnečnej sústavy v reálnej mierke na stenu obývačky, chodby alebo telocvične.

Phab 2 Pro prináša nielen novú technológiu, ale aj prémiový dizajn a výbornú výbavu. V hliníkovom tele pracuje osemjadrový procesor Snapdragon 652 a 4 GB operačná pamäť RAM. Veľký 6,4-palcový IPS displej dostal jemné QHD rozlíšenie 1440 x 2560 bodov. Vo výbave nechýba 16-megapixelový fotoaparát s prediktívnym zaostrovaním (PDAF) a schopnosťou nahrávať videá až v 4K rozlíšení. Pod ním je umiestnený snímač odtlačkov prstov. Batéria má kapacitu 4 050 mAh a podporuje rýchle nabíjanie. Kompletné špecifikácie sa dočítate v našom základnom infe.

Lenovo Phab 2 Pro je u autorizovaných predajcov značky Lenovo dostupný za odporúčanú cenu 479 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu