Honor 6X príde v najbližšej dobe aj na Slovensko

Na CES 2017 mal svetovú premiéru 5,5-palcový android, ktorý láka na duálny 12 Mpix fotoaparát, plnú podporu LTE sietí a dostupnú cenovku. Predávať sa bude aj v slovenských obchodoch.

Nástupca modelu Honor 5X prvýkrát uzrel svetlo sveta už v októbri minulého roka, kedy ho výrobca uviedol na čínsky trh. Teraz bola na výstave CES 2017 oznámená jeho globálna dostupnosť. Na Slovensku by sa mal podľa zástupcov značky objaviť v najbližšej dobe.

Honor 6X zaujme hliníkovou konštrukciou so zaoblenými hranami, 5,5'' Full HD displejom, čítačkou odtlačkov a hlavným duálnym fotoaparátom s kombinovaným rozlíšením 12 Mpix a 2 Mpix. Vďaka druhému objektívu je možné meniť hĺbku ostrosti u zhotovených snímok. Predná kamera poteší 8 Mpix rozlíšením.

Telefón poháňa čipset Kirin 655. Na Slovensku sa bude predávať variant s kombináciou 3 GB RAM a 32 GB úložiskom. Hybridný slot umožní vložiť dve SIM karty alebo jednu nanoSIM a jednu microSD kartu.

Samozrejmosťou u globálnej verzie Honor 6X je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Batéria s 3340 mAh kapacitou by mohla zabezpečiť slušnú výdrž na jedno nabitie. V novinke beží operačný systém Android 6.0 Marshmallow s používateľským rozhraním EMUI 4.1. Honor už dávnejšie avizoval, že bude svojim smartfónom poskytovať aktualizácie na novú verziu Androidu minimálne počas dvoch rokov, takže sa majitelia Honor 6X môžu tešiť aj na nový Android 7.0 Nougat. Kompletné špecifikácie nájdete v našom základnom infe.

Honor 6X bude k dispozícii v zlatom, striebornom a šedom farebnom prevedení. Podrobnejšie informácie o dostupnosti na slovenskom trhu vrátane ceny sa dozvieme neskôr. V oficiálnom obchode pre nemecký trh sa predáva za 249 eur, a tak sme zvedaví, s akou cenovkou dorazí na Slovensko.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Borland 16.01.2017 - 15:16

Asi som nedočkavý, ale o Honor sa zatiaľ nikde nedá kúpiť. Volal som aj na oficiálnu podporu pre CZ/SK, nič nevedia ani tam. Dúfam, že sa predaj veľmi neposunie.

Lenka Ivančíková02.02.2017 - 19:42 Trvalý odkaz

Nerozumiem, aku ma vypovednu hodnotu tento "test". Vobec neda odpoved na to, co vydrzi alebo nevydrzi telefon pocas bezneho pouzivania. Nemam pocit, ze by si ludia uplne bezne palili zapalovacom displej, ohybali ho dvomi rukami, rezali nozom a podobne. Poctive a objektovne testy si rada pozriem. Toto podla mna je mimo misu. :) Tymto sposobom vie zlikvidovat vacsinu mobilov.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy02.02.2017 - 20:07 Trvalý odkaz

Lenka zacni pozerat vsetky jeho testy a vsimnes si výrazne rozdiely medzi telefonmi. Este som asi nevidel telefón na ktorom by sa dal takto poskriabat displej(mimo moto x force, ale ten ma plastovy displej) . To ze ma Huawei chabu konštrukcií je dlhodobo zname a ich telefony sa lamu a praskaju velmi lahko.

Celá diskusia 5 príspevkov