4ka: počas Silvestra a na Nový rok predátovali zákazníci vyše 37 TB dát.

Aj 4ka prezradila, ako jej zákazníci komunikovali so svojimi blízkymi na prelome rokov. Objem prenesených dát nám počas necelých dvoch dní vzrástol o 25 %.

O silvestrovskej prevádzke v O2, Orangei a Telekome sme vás informovali už prvý januárový deň, štvrtý operátor poslal svoje štatistiky neskôr.

Zákazníci 4ky uskutočnili počas Silvestra a na Nový rok 743 259 hovorov, ktoré boli v priemere dlhšie než zvyčajne. Najviac hovorov pribudlo od 22:00 do 01:00 hodiny. Štvorkári sa neobmedzovali ani pri volaniach zo zahraničia. Najčastejšie volali z Rakúska, Českej republiky, Nemecka a Maďarska.

Celkovo sa v sieti 4ky odoslalo na Silvestra a Nový rok 942 562 SMS správ. SMS-ky ľudia tradične najviac posielali medzi 23:00 – 3:00 hodinou ráno, avšak zvýšený počet textových správ zaznamenal operátor počas oboch dní.

obr.: bratislava.sk

Rástla aj dátová prevádzka. Objem prenesených dát počas necelých dvoch dní vzrástol o 25 %. Na Silvestra Štvorkári preniesli 16 TB dát a na Nový rok to bolo dokonca vyše 21 TB dát.

Pozn. redakcie: Vlani mal najmladší operátor oveľa menej zákazníkov než dnes, a tak minuloročná prevádzka bola nižšia a nedá s aobjektívne porovnávať.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy 03.01.2017 - 11:36

Objem prenesených dát počas necelých dvoch dní vzrástol o 25 %. Ktovie, ako by to bolo dopadlo, keby boli zarátali celé dva dni?

Celá diskusia 2 príspevky