10 rokov späť: (ne)úspešné pokusy s rotačnou konštrukciou (Nokia 7373)

Na názov tohto modelu si možno nepamätáte, ale na jeho dizajn pravdepodobne áno. Pred desaťročím skúšala Nokia naozaj všetko možné. Výnimkou nebol ani pokus číslo 7373.

Už označenie modelu znamenalo, že nepôjde o len tak hocijaký mobil. Extravagantná séria 7xxx bola celá špecifická. Ale pokiaľ ostatné modely Nokie končili aspoň nulou (6300, 3210, 7280), táto sa od ostatných tradičných Nokií vymykala nielen dizajnom, ale aj označením.

V skutočnosti išlo o nástupcu modelu 7370. Oproti nej ponúkla stosedemgramová 7373-ka navyše napríklad Push to talk. Pamätáte si, o čo išlo? O akúsi náhradu vysielačky vďaka rýchlemu odosielaniu krátkych hlasových správ. Neujalo sa to. Rovnako ako Nokia Xpress Audio Messaging. Funkcia, na ktorú sme zabudli už aj my sami.

Nový model ponúkol navyše aj podporu pamäťových kariet microSD (128 MB v balení), inú 760 mAh batériu či novú hru Sudoku. My sme sa vtedy fakt tešili aj z jednej hry v novom mobile navyše!

Ako vždy, aj teraz vyberám časť pôvodnej recenzie. A bude to rovno záver: "Mám slabosť pre štýlové telefóny, ktoré ponúkajú aj bohatú funkčnú výbavu. Je to ako pekné múdre dievča...uznajte, takých veľa niet. S Nokiou 7373 som pri potulkách Bratislavou počúval rádio, pohodlne telefonoval, dobre sa s ňou píšu správy a jednoducho organizuje čas. Vyčítam jej slabý e-mailový prehliadač (Java) a pamäť len na 500 kontaktov. Ale najviac mi chýbal lepší záznam videí. Ak si na tieto funkcie nepotrpíte, je pre vás 7373 určite dobrou voľbou."

Asi vlastnosťou tohto modelu bola jeho orientácia - v zavretom stave ste držali telefón s logom dolu hlavou. Až po otočení horného ramena o 180° sa orientácia loga napravila.

Recenzia: Nokia 7373

Diskusia k článku:

Začať diskusiu