O2 dosiahlo pokrytie LTE sieťou 70 % obyvateľstva

O2 v závere roka dosiahlo nový cieľ. Pôvodný plán prekročilo o štyri percentá. Počas intenzívnej výstavby od septembra do decembra pribudlo 231 nových lokalít so 4G LTE pokrytím.

Operátor v rámci druhej fázy výstavby vlastnej siete prinieslo LTE signál do 231 lokalít. Pôvodný plán na rok 2016 zvýšiť pokrytie z 25 % až na 66 % sa podarilo prekročiť. Aktuálne O2 hlási 70 % pokrytie populácie Slovenska. 4G prinieslo O2 aj do menej obývaných obcí, na diaľnice a rýchlostné cesty. Na budúci rok je cieľ priniesť LTE signál pre minimálne 80 % populácie.

Počas posledných decembrových týždňov k doteraz pokrytým lokalitám pribudlo ďalších 18 nových miest a obcí, v ktorých budú môcť zákazníci surfovať v 4G sieti. Konkrétne ide o mestá a obce a ich okolie: Hriňová, Hybe, Bešeňová, Vlachy, Vlašky, Tvarožná, Krmeš, Liptovský Michal, Važec, Budča, Hronská Breznica, Hruboňovo, Výčapky, Čermany, Preseľany, Lefantovce, Piešťany juh a Piešťany - Kúpeľný ostrov. Okrem toho pokrylo O2 signálom 4G aj úseky diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1, ktoré sú v okolí uvedených obcí.

V uvedených lokalitách môžu zákazníci využívať teoretickú maximálnu rýchlosť sťahovania 73 Mbps. Reálne rýchlosti sú od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát. V prípade, že niektorí zákazníci majú staršiu SIM kartu nepodporujúcu 4G, bezplatne si ju môžu vymeniť v ktorejkoľvek predajni O2.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nobody 28.12.2016 - 21:27

To je "skvele" najma pri baliku 100 MB za 3€ alebo 500 MB za 6€ "uzasne" :-(

Celá diskusia 1 príspevok