Poradňa: Spárujem náramok Xiaomi Mi Band 2 s appkou S Health?

Náš čitateľ uvažuje o kúpe lacného fitness náramku od Xiaomi. Obáva sa ale, či bude fungovať s jeho Samsungom Galaxy S7 a aplikáciou S Health.

Každý víkend vyberáme z e-mailov zaslaných na redakcia@fony.sk najzaujímavejší problém, ktorý trápi našich čitateľov. Zväčša potrebujete poradiť s výberom konkrétneho smartfónu. Vladimír uvažuje o kúpe príslušenstva.

Dobrý deň, prosím o radu. Premýšľam nad kúpou fitness náramku Xiaomi Mi Band 2. Viete mi poradiť, či bude kompatibilný so Samsungom Galaxy S7 a jeho aplikáciou S Health? Za odpoveď vopred ďakujem.

Xiaomi Mi Band 2 používa na prenos údajov o prejdenej vzdialenosti, spánku a zmeškaných udalostiach technológiu Bluetooth. Tak ako väčšina wearables zariadení súčasnosti. So Samsungom Galaxy S7 by ho preto mal spárovať bez akýchkoľvek problémov.

Aplikácia S Health je v smartfónoch od Samsungu nainštalovaná už po ich prvom zapnutí. Stiahnuť si ju dokonca môžete na ktorýkoľvek Android. Napríklad aj do HTC, Sony, Huaweiu či Lenova.

Dáta z náramku od Xiaomi do nej ale nedostanete. Rovnakú smolu sme mali pri testovaní náramku Sony SmartBand 2.

Podporovanému príslušenstvu dominujú hodinky a monitory aktivít Gear S2, S3 a Gear Fit2. Čiže výrobky s rovnakým logom Samsungu.

Vladimír však nemusí zúfať, Mi Band 2 prichádza s vlastnou aplikáciou, kde bude môcť všetky dáta a grafy podrobne analyzovať. Volá sa Mi Fit a kolega Tomáš sa na ňu v recenzii lacného náramku podrobne pozrel.

Recenzia: Xiaomi Mi Band 2 - najlepší z lacných náramkov

Jedna z tohtoročných aktualizácií Mi Fit pridala podporu pre komunikáciu s aplikáciou Google Fit. Svoje dáta po vzájomnej synchronizácii môžete vidieť aj tu.

Vladimír teda šikovný náramok na svojom Galaxy S7 používať môže, ale pravdepodobne bude musieť zmigrovať na iný softvér, ktorý jeho zdravotné dáta analyzuje.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 27.12.2016 - 11:39

K mi fit odporúčam používať aj aplikáciu Tools & Mi Band, ktorá zvyšuje funkcionalitu náramku.

ondrakomous27.12.2016 - 18:12 Trvalý odkaz

xiaomi pouziva nejakou svou apk, shealt je pro "samsung", pochybuju, ze samsung bude psat aplikaci pro xiaomi, to je napad z rise scifi.

Celá diskusia 2 príspevky