O2 pokrylo LTE sieťou 19 nových lokalít

Na mape pokrytia 4G sieťou pribudlo 19 nových lokalít. O2 v rámci druhej fázy výstavby vlastnej siete prinieslo LTE signál do týchto miest a obcí: Kotešová, Šahy, Hronský Beňadik, Kozárovce, Dolný Hričov, Kraľovany, Hubová, Nemšová, Trenčianska Teplá, Adamovské Kochanovce, Nováky, Turzovka, Nesluša, Povina, Pitelová, Trnavá Hora, Ľubochňa, Stankovany a Budatínska Lehota.

Okrem toho pokryl operátor signálom 4G aj úsek diaľnice D1 pri obciach Nemšová, Trenčianska Teplá a Adamovské Kochanovce a tiež aj úsek rýchlostnej cesty R1 v okolí Trnavej Hory. V uvedených lokalitách môžu zákazníci využívať teoretickú maximálnu rýchlosť sťahovania 73 Mbps. Reálne rýchlosti sú od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát.

V uplynulom týždni pokrývalo O2 už dve tretiny populácie SR a dosiahlo vyše 66 %. Zvýšiť pokrytie z pôvodných 25 % až na 66 % sa mu podarilo za dvanásť týždňov. V spúšťaní nových lokalít bude operátor pokračovať aj v ďalšom období.

Spúšťanie 4G siete v jednotlivých mestách sa O2 rozhodlo ozvláštniť špeciálnou aktivitou – modrým nasvietením najvýznamnejších pamätihodností vo vybraných mestách. Minulý piatok sa tak po zotmení vysvietil na modro Kostol sv. Jána Krstiteľa v Rimavskej Sobote a Evanjelický kostol v Ružomberku.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu