Dilema: Huawei P9 Lite vs. Lenovo Vibe A7010

Tentoraz hľadáme ten správny smartfón pre dieťa. Dostane prednosť výkon kvôli najnovším hrám v Google Play alebo väčšie úložisko, silnejšia batéria a odolnejšie telo?

Ani vy si neviete dať rady pri výbere nového mobilu? Ak máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Každý víkend formou takéhoto článku poradíme jednému z vás.

Tento týždeň nás čitateľ hľadá ideálny smartfón pre svojho syna. Je dôležité, aby zvládol nejaké tie hry. K požiadavkám navyše pridáva slušný fotoaparát. My radíme vynechať konštrukcie so sklenenými zadnými stenami. Predsa len, rátame s častejšími pádmi a nešetrnejším zaobchádzaním.

V správe zaslanej na redakcia@fony.sk píše, že uvažuje medzi Huaweiom P9 Lite a Lenovom A7010.

Základné info: Huawei P9 Lite

Základné info: Lenovo A7010 (Vibe X3 Lite)

Nemáme príliš radi hodnotenie podľa výkonnostných benchmarkov, kedže pri reálnom používaní môže byť zážitok z ovládania operačného systému úplne opačný. Letmý pohľad na špecifikácie ale odhalí, že Huawei P9 Lite dostal výkonnejší hardvér.

Čipset Kirin 650 z vlastnej stajne dopĺňa grafické jadro Mali-T860 MP2. Lenovo má slabší MediaTek a Mali-T720. Na hry teda zrejme máme jasného favorita. Koniec-koncov, Huawei prišiel na trh o niečo neskôr.

Zvyšok výbavy P9 Lite tvorí 5,2-palcový displej, v lacnejšej verzii so 16 GB úložiskom 2 GB operačná pamäť a 3000 mAh batéria.

Ako fotí jeho 13-megapixelový fotoaparát, si môže prezrieť v samostatnom článku. Nájdete tam aj videá v maximálnom rozlíšení, aké sa z oboch fotoaparátov dá dostať. Pre zadný teda Full HD, pre predný len HD.

Syn sa môže spoľahnúť na čítačku odtlačkov prstov na chrbte. Dostala niekoľko zaujímavých funkcií navyše. Pohyb prstom po nej stiahne hornú lištu, prijme hovor alebo posúva fotky v systémovej galérii.

Lenovo A7010 ponúkne o niečo väčšiu 5,5'' obrazovku s rovnakým rozlíšením. Pomalší procesor môže vynahradiť väčšia batéria. V tomto prípade má kapacitu 3300 mAh. Alebo výkonnejšie stereo reproduktory či schopnosť automaticky nahrávať všetky hovory.

Pripomíname, že plastová zadná stena bude prípadným nárazom odolávať určite lepšie. Navyše, výrobca do krabice pribalí aj jednoduchý ochranný obal.

Čítačka odtlačov prstov nechýba ani tu. Totožných 13 megapixelov ako pri P9 Lite ponúka aj hlavný fotoaparát. V kvalite snímok Lenovo zaostáva len mierne.

Aj pohľad do slovenských e-shopov nahráva slabšiemu Lenovu. V ich ponuke nájdeme základný model s 32 GB úložiskom a 2 GB RAM za približne 200 eur. Drahšia verzia Pro má 3 GB, no iba polovičné miesto pre vaše fotografie, videá, hudbu a hry. Tá stojí o 10 eur viac. Na Huawei P9 Lite si pripravte okolo 260 eur.

Recenzia: Huawei P9 Lite - v Shenzhene na vavrínoch určite nezaspali

Recenzia: Lenovo A7010 (Vibe X3 Lite) - rozumne odľahčená X3-ka

Čitateľ sa tak môže rozhodnúť pre lacnejší mobil so slabším výkonom pre hry, ktorý ale ponúkne lepšie reproduktory, väčšou vnútornú pamäť alebo odolnejšie telo. Ak si priplatí, získa lepší fotoaparát a plynulejší chod operačného systému aj všetkých aplikácií.

Diskusia k článku:

Martin 18.12.2016 - 16:20

Na svoj nový Huawei P9 lite nedám dopustiť. Nechcem prechváliť, ale pri posledných mobiloch som mal problém s výdržou batérie a teraz je to neskutočná výdrž. Nabíjam práve po dňoch!!! Počas tohto týždňa som mal množstvo hovorov, množstvo hodín, množstvo smsiek, wifi a mobilné dáta občas. Dúfam že sa nepokazí...

Loki_sg119.12.2016 - 19:01 Trvalý odkaz

Ja momentálne používam Huawei P9 lite a keď by som to mal zhrnúť jedným slovom, tak to slovo by bolo katastrofa. Telefóne je pomalý, ak sa vrátim naspeť do aplikácie tak tá sa mi v 90 % prípadov znovu načítava, pri písaní klávesnica za mnou nestíha a takto by som mohol pokračovať ďalej. Radšej by som odporučil Lenovo A7010 Pro ktorý má 3GB RAM, alebo nejaké zaujímave XIAOMI, ktoré ponúkajú zaujímavý pomer cena výkon.

Juraj19.12.2016 - 23:24 Trvalý odkaz

Ani to Lenovo nie je žiadna výhra mám ho pol roka už mám druhý kus a už zas odchádza batéria

lukas8720.12.2016 - 06:54 Trvalý odkaz

Loki_sg1 - Nemas nahodou nejaky vadny kus? Zena ma P9 lite a slape super...ja mam honor 8 tak to viem porovnat...ale z tych veci co ty popisujes jej to nerobi nic..myslim ze bude v telefone nejaka chyba...

Lenka Ivančíková20.12.2016 - 11:07 Trvalý odkaz

Problem moze robit nejaka aplikacia beziaca na pozadi. Google Play je plny softveru, ktory moze robit v telefone bordel.

Celá diskusia 10 príspevkov