Takto fotí Xiaomi Mi Note 2 + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Xiaomi Mi Note 2 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 23 Mpix (4:3) / 16 Mpix (16:9), dual LED blesk, video 4K (30fps) / FHD (30 fps), IMX318, AF (PDAF), clona f/2.0, FOV 80 °

Predný fotoaparát: 8 Mpix (16:9) / 5 Mpix (4:3), AF, IMX268, clona f/2.0, Full HD video (30 fps), FOV 76 °

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Xiaomi Mi Note 2.

Krátky komentár:

Zahnutý displej nikdy fotografovanie nespríjemnil. Skôr naopak. Odlesky svetla na okrajoch zbytočne bránia v pohodlnej kompozícii. Prostredie fotoaparátu je takmer navlas zhodné s inými Xiaomi prístrojmi. Napríklad nikde nevidíte, či je poloha na ležato rozpoznaná, alebo nie. Ikony na displeji sa totiž neotáčajú. Pri fotografovaní nejakej A4-ky na stole to môže byť zásadný problém a pre uistenie kliknite na Režimy. V nich sa všetky ikony prispôsobujú polohe prístroja. Sklamaním je aj veľmi slabé makro. Dôkazom je typický záber teplomera. Bližšie to už naozaj nešlo. Ani v manuálnom režime. Kvalita fotografií je slušná, k záznamu videa nemám výhrady. A zabudnúť nesmieme ani na možnosť úpravy videa (orez, pridanie hudby, textu).

Predná kamera zaostruje. Ale ochotnejšia je pri statických záberoch než pri videách. Pomer strán 16:9 využije celý snímač, 4:3 znamená orez. Pozor na to!

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu