Synaptics predstavil čítačku odtlačkov zabudovanú pod displejom

Firma Synaptics priniesla najnovší snímač odtlačkov zabudovaný pod ochranným sklom, ktorý by sa mal v smartfónoch a tabletoch objaviť v budúcom roku.

Nová čítačka odtlačkov Synaptics FS9100 sa bude môcť umiestniť priamo pod dotykový displej s hrúbkou až 1 mm. Vhodná je aj pre mierne zakrivené sklo s dnes tak obľúbeným 2.5D efektom. Senzoru nebudú vadiť ani mokré prsty a umiestnenie pod sklom ho ochráni proti nečistotám.

Prvé smartfóny s novým snímačom sa majú na trhu objaviť už o niekoľko mesiacov. Špekulácie hovoria, že bude použitý v pripravovanom Samsungu Galaxy S8, ktorého uvedenie sa očakáva na februárovom MWC 2017 v Barcelone.

Či tomu tak naozaj bude, uvidíme už o pár mesiacov. Synaptics totiž plánuje spustiť masovú výrobu až v druhom kvartáli 2017. V prvom kvartáli budúceho roka majú byť k dispozícii len vzorky.

Zdroj: synaptics.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 15.12.2016 - 18:34

Qualcomm už 1Q 2015 zverejnil svoju ultrazvikovú čítačku, ktorá sa dá umiestniť pod displej. Len ju zatial dáko nik neimplementoval. A jo, tudy cesta vede. nemusím použivať ani double tap to wake up. vzdadu je to des, keď je mobil na stole..

Celá diskusia 1 príspevok