Apple spustil predobjednávky na slúchadlá AirPods. Do Vianoc už nebudú

Bezdrôtové slúchadlá AirPods sa už dajú kúpiť v oficiálnom internetovom obchode výrobcu. Vo všetkých krajinách ale majú dostupnosť v priebehu štyroch týždňov.

Apple síce predstavil svoje nové bezdrôtové slúchadlá spolu s tohtoročnými iPhone 7 a 7 Plus, no štart ich predaja viackrát posunul. Špekulovalo sa o tom, že kombinácia Bluetooth a špeciálneho čipu W1 v testoch nefungovala úplne spoľahlivo. Hoci W1 používajú aj už dlhšie predávané slúchadlá Beats Solo3.

Teraz sa AirPods dajú objednať v oficiálnych e-shopoch výrobcu. Apple.de ich ponúka za 179 eur. Nemecký web býva pravidelne najspoľahlivejším ukazovateľom budúcich cien u našich slovenských resellerov.

Ak ste nestihli objednanie v prvých hodinách, na slúchadlá sa netešte predčasne. Vo všetkych krajínách aktuálne Apple uvádza dostupnosť v priebehu 4 týždňov. Súčasný nápor ju môže ešte posunúť.

Vďaka umiestneniu do oficiálneho obchodu sa potenciálni zákazníci dočkajú aspoň zverejnenia prvých testov a recenzií.

Tvar nových AirPods je takmer totožný s klasickými slúchadlami, ktorých verzie s 3,5 mm jackom aj Lightning konektorom Apple k iPhonom pribaľuje už niekoľko rokov. Hlavnou výhodou má byť okamžité pripájanie k iPhonu, iPadu, Macbookom a Apple Watch aj bez otravného párovania. Obsahujú tiež mikrofón pre telefonovanie, zadávanie pokynov asistentke Siri a rozpoznajú, keď ich vyberiete z uší. Mali by pozastaviť práve prehrávanú skladbu.

Ich batéria podľa údajov na webe vydrží približne 5 hodín prehrávania. V ochrannom puzdre sa automaticky dobíjajú. S opakovaným vkladaním do krabičky sa vraj dostanete na 24-hodinovú výdrž. Samotný Charging Case potom nabijete cez Lightning port.

Nové AirPods sa okamžite stali terčom mnohých vtipov. Tie upozorňujú najmä na vysoké riziko, že jedno z bezdrôtových slúchadiel rýchlo stratíte. Príležitosti sa už chytili výrobcovia príslušenstva. Napríklad Spigen ponúka praktickú šnúrku, ktorou obe jednotky bezpečne spojíte.

Zdroj: iMore.com

Diskusia k článku:

nobody 14.12.2016 - 06:28

Doplňte si do článku čo ponúka Spigen? Žuvačku, sponku? Ktorou obe spojíme...

Celá diskusia 1 príspevok