TCL MoveTime Smartwatch MT10G

Inteligentné hodinky s 1,39'' okrúhlym ciferníkom, kovovým telom, snímačom tepu srdca, Bluetooth, Wi-Fi a 350 mAh batériou. Kompatibilné sú s Androidom a iOS.

Základné parametre:

OS: FreeRTOS

procesor: ???

grafický procesor: ???

rozmery: 48 x 42 x 11 mm,

hmotnosť: 50 gramov

displej: 1,39'' (35 mm), AMOLED, 400 x 400 b., (kruh s priemerom 400 px a zobrazením 125600 px),

pamäť: 2 MB SOC + external 16 MB + 512 KB SOC + external 32 MB

lokálny prenos dát: Bluetooth, Wi-Fi,

ostatné: snímač tepu srdca, gyroskop, akcelerometer, reproduktor, mikrofón (na vybraných trhoch mimo Európy)

batéria: 350 mAh, výmena v servise,

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, GPS, microUSB, zvýšená odolnosť voči vode

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 150 eur / Q1 2017

Recenzia: TCL Movetime Smartwatch MT10G - elegantný štandard (29. 11. 2017)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Firma TCL, pod ktorú patrí i značka Alcatel, prinesie v budúcom roku na náš trh nástupcu inteligentných hodiniek Onetouch Watch. Druhej generácie odolnej verzie so športovým vzhľadom Onetouch Go Watch sa nedočkáme. Pri novinke MoveTime sa dokonca výrobca nezmieňuje ani o vodeodolnosti, resp. certifikácii IP67, čo by bol krok späť.

Nový model prináša klasický dizajn, kovový okrúhly ciferník s priemerom 42 mm a dva druhy remienkov: kožený a TPU. Funkcie ovládate dotykovým 1,39-palcovým AMOLED displejom alebo bočnou korunkou. Oproti predchodcom veľkosť displeja nerástla, zväčšilo sa aj rozlíšenie, a to na 400 x 400 bodov. Z jeho veľkosti tentoraz neukrajuje žiadny spodný pás, ako tomu bolo pri modeli Go Watch.

Inteligentné hodinky MoveTime ponúknu známe funkcie - hlásenie udalostí, monitoring spánku, zaznamenávanie údajov z fitnes aktivít, nechýba snímač tepu srdca. Na niektorých trhoch dokonca poslúžia na prijímanie hovorov ako hlasné handsfree. V Európe sa ale model s mikrofónom nepredáva. Novinkou je ovládanie gestami. Pohybom zápästia preskakujete medzi skladbami alebo spustíte fotoaparát spárovaného smartfónu.

Medzi špecifikáciami nájdeme akcelerometer, gyroskop, Bluetooth, Wi-Fi a 350 mAh batériu, ktorá by mala podľa výrobcu vydržať dva dni používania, dve hodiny hovoru a týždeň v pohotovostnom režime. Nabijete ju za 1,5 hodiny, a to len špeciálnou nabíjačkou. Alcatel tentoraz nepoužil USB konektor ukrytý v remienku, ako tomu bolo pri Onetouch Watch. V hodinkách beží operačný systém FreeRTOS a spárujete ich nielen s Androidom, ale aj iOS.

Presný dátum štartu predaja na našom trhu nebol oznámený, očakáva sa príchod začiatkom budúceho roka. Predchodcovi mali pri spustení predaja veľmi príjemnú cenovku okolo sto eur, cena novinky MoveTime má byť vyššia - 150 eur. Na výber budú tri farby: šedá, zlatá a strieborná.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu