Fitbit kúpil Pebble. Vraj za menej než 40 miliónov dolárov

Špekulácie sa stali realitou. Fitbit potvrdil, že kúpil firmu Pebble, známu výrobou inteligetných hodiniek so zaujímavým dizajnom. Zlou správou pre majiteľov hodiniek je zrušenie záruky.

Už dlhší čas sa internetom šírili informácie o tom, že sa firme Pebble prestáva dariť a dokonca sa dostala do červených čísel. Pravdepodobne aj zlé hospodárske výsledky spoločnosti boli dôvodom odpredaja firmy. Tú kúpila konkurenčná spoločnosť Fitbit, údajne za menej než 40 miliónov amerických dolárov, pričom v minulosti vraj mala firma ponuky na odkúpenie za oveľa vyššiu sumu. No to sa jej ešte darilo.

FitBit si nechá len softvérových inžinierov, CEO Pebble Eric Migicovsky končí. Postupne skončí aj podpora hodiniek. Nové, už skôr predstavené produkty sa k zákazníkom nedostanú a kto si ich zakúpil cez Kickstarter, dostane svoje peniaze späť. Spolu so zrušením firmy Pebble prichádza aj zrušenie záruky na už predané zariadenia. Majitelia si tak prípadné opravy budú musieť zabezpečiť sami.

O celej situácii informoval Pebble na svojom blogu. Rozhodnutie vraj bolo ťažké, ale nevyhnutné. Napriek tomu, že sa im od štartu v roku 2012 podarilo predať po celom svete dva milióny zariadení. Zároveň na stránke nájdu odpovede na mnohé otázky nielen súčasní majitelia hodiniek, ale aj tí, čo dali svoje peniaze na vývoj nových zariadení.

O akvízicii, ukončenej 6. decembra 2016, už informoval na svojej webovej stránke aj Fitbit.

Zdroj: blog.getpebble.com, fitbit.com

Diskusia k článku:

shaggy 08.12.2016 - 14:59

"Spolu so zrušením firmy Pebble prichádza aj zrušenie záruky na už predané zariadenia. Majitelia si tak prípadné opravy budú musieť zabezpečiť sami." Haha, pekny oj*b na zakaznikov. Pokial si tie veci ale kupili v nejakom shope u nas, tak ich to samozrejme trapit nemusi. Maju plnu 2-rocnu zaruku od predajcu. Ten bude znasat naklady (rovnako ako znasal vynosy, ked to predaval) na svoje tricko.

Celá diskusia 1 príspevok