O2: LTE sieť je dostupná v ďalších deviatich mestách a obciach

O2 v rámci svojej druhej fázy výstavby vlastnej LTE siete prinieslo 4G signál do ďalších lokalít na Slovensku. K doteraz pokrytým pribudlo minulý týždeň deväť nových miest a obcí, v ktorých môžu zákazníci surfovať teoretickou maximálnou rýchlosťou 73 Mbps. Reálne rýchlosti sú od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát.

Konkrétne ide o mestá, obce a ich okolie: Dolný Kubín, Tvrdošín, Trstená, Ladce, Púchov, Kysucké Nové Mesto, Senec, Veľký Biel a Detva. Okrem toho pokrylo O2 signálom 4G aj úsek diaľnice D1 pri Ladci a Veľkom Bieli.

V druhej fáze pokrývania pribudlo ku  krajským mestám, pokrytým ešte minulý rok, už 193 nových lokalít. Operátor sa tak blíži k plánu pokryť do konca roka minimálne 66 % populácie Slovenska.

Spúšťanie 4G siete v jednotlivých mestách sa O2 rozhodlo ozvláštniť špeciálnou aktivitou – modrým nasvietením najvýznamnejších pamätihodností vo vybraných mestách. Prvý decembrový piatok sa tak po zotmení vysvietil Kostol Božského Srdca Ježišovho v Partizánskom, Mestská radnica v Bardejove, Katolícky a kalvínsky kostol v Lučenci a Rímskokatolícky kostol sv. Mikuláša v Liptovskom Mikuláši. Nasvietenie monumentu je vždy spojené s promoakciou za účasti hostesiek - O2 Anjelov a možnosťou získať zadarmo dáta navyše.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu