Dilema: Asus ZenFone 3 Deluxe vs. Huawei P9 Plus

Je lepšia 5,5'' verzia P9-tky s dvomi 12 Mpix objektívmi a väčšou 3400 mAh batériou alebo výkonný Asus s 6 GB RAM, 23-megapixelovým fotoaparátom a optickou stabilizáciou?

Každý víkend pomáhame jednému čitateľovi vybrať si medzi dvomi smartfónmi, ktoré majú najbližšie k naplneniu všetkých jeho požiadaviek. Budúci týždeň môžeme poradiť aj vám. Stačí si zvoliť dvoch favoritov, napísať, čo od nich očakávate a všetko zaslať na redakcia@fony.sk.

Túto nedeľu radíme čitateľke medzi medzi zväčšeninami veľmi pekne vybavených vlajkových lodí. Vyberáme medzi Asusom ZenFone 3 Deluxe a Huaweiom P9 Plus.

Huawei vychádza z podarenej P9-tky. Majú rovnaký procesor a grafický čipset. Tiež takmer totožný vzhľad. Plus má 5,5'' Full HD displej s technológiou Press Touch. Tá má slúžiť pre vyvolanie náhľadov obrázkov a zväčšovanie detailov po silnejšom zatlačení, podobne ako na iPhonoch. Nepočítajte však s tým, že by ju podporovali aj aplikácie od iných vývojárov v Google Play.

P9 Plus pracuje s rovnakou dvojicou 12 Mpix fotoaparátov. Jeden sa stará o čiernobielu a druhý o farebnú časť snímky. Huawei si od tohto riešenia sľubuje vykreslenie väčšieho množstva detailov a oveľa lepšie fotografie nočných scenérií.

Zo skúseností s obyčajnou P9 vieme potvrdiť, že to funguje dobre. Fotografie sú mimoriadne pekné, hoci čiernobiely efekt a softvérové rozmazanie pozadia (bokeh) vás po čase pravdepodobne prestanú baviť. Fotoaparátu pomáha laserové zaostrovanie.

Výsledné snímky sa môžu ukladať do bezstratového formátu RAW pre ďalšiu úpravu v počítači. Naša čitateľka by radšej využila optickú stabilizáciu, ktorú ani P9 Plus nemá. Pomáhať by mohla aj pri nahrávaní Full HD videa.

Väčší model dostal autofokus kvalitnej prednej kamery nad displejom. Jej maximom sú 8 Mpix fotografie, trocha nepochopiteľne ale stále len HD video.

Kvalitnejší sa nám zdá byť spodný reproduktor vedľa USB-C konektora pre rýchle nabíjanie. To je v tomto prípade dôležité, kapacita batérie totiž narástla na 3400 mAh.

Všetko dopĺňa čítačka odtlačkov na chrbte s možnosťou prijímať hovory a sťahovať hornú notifikačnú lištu. V prípade 64 GB verzie, ktorú predávajú slovenské e-shopy za približne 659 eur, môžete počítať s 4 GB RAM.

Asus ZenFone 3 Deluxe má ešte o niečo väčší 5,7-palcový displej s rovnakým rozlíšením. Poháňa ho procesor Qualcomm Snapdragon 820 s 6 GB operačnej pamäte. Hoci podporuje microSD karty, vnútorné úložisko sa zo základnej 64 GB verzie môže vyšplhať až na 256 GB.

Výkonnejší sa zdá byť tiež fotoaparát, hoci Asus sme v našich rukách nemali. Papierové parametre hovoria o 23 Mpix rozlíšení, schopnosti nahrávať 4K video, svetelnosti f/2.0 a spomínanej optickej stabilizácii. Laserové zaostrovanie je prítomné aj tu. Podobne ako čítačka odtlačkov umiestnená na podobnom mieste.

ZenFone 3 Deluxe prehráva iba v súboji batérií. Ponúka len 3000 mAh kapacitu. Kým Huawei vsádza na grafickú nadstavbu EMUI, Asus na graficky ešte pestrejší ZenUI.

V slovenských e-shopoch sa predáva s podporou dvoch SIM kariet a základná verzia so 64 GB úložiskom stojí 699 eur, teda mierne viac než P9 Plus. Ten u nás zoženiete iba so slotom na jednu SIM.

Diskusia k článku:

denial 04.12.2016 - 14:42

bratia a co takto oneplus 3? cena dobre ze nie POLOVICNA. parametre dobre ze nie ROVNAKE. mam ho doma uz asi tyzden a az na zopar otravnych bugov a tu velkost zatial celkom spokojnost. ano, uz sa novy predava len 3T a ten je trochu drahsi ako 3, ale stale za tu cenu telefon s takymi parametrami asi iny nie je. a ten telefon vraj vobec nelaguje.

Knoxville04.12.2016 - 15:45 Trvalý odkaz

Z tychto dvoch radsej Huawei. Ale ja osobne by som sa rozhodoval medzi Galaxy S7 edge a Oneplus 3T...

Richard Hombauer04.12.2016 - 17:11 Trvalý odkaz

"...az na zopar otravnych bugov a tu velkost..." :D malickosti, veru :D

Knoxville04.12.2016 - 17:55 Trvalý odkaz

No lebo Asus a Huawei maju pat palcove uhlopriecky vsak? A z tych ich nadstavb plnych otravneho bloatwaru sa mi chce zvracat...

Me_Gusta04.12.2016 - 19:00 Trvalý odkaz

Huawei jednoznačne :)

Celá diskusia 10 príspevkov