Smartfóny Nokia s Androidom prídu v prvej polovici budúceho roka

Nokia potvrdila, že dokončila presun práv na používanie značky. Firma HMD tak získala desaťročnú globálnu licenciu na používanie duševného vlastníctva. Prvých mobilných zariadení, v ktorých bude bežať OS Android, sa dočkáme už o pár mesiacov.

V máji tohto roka sme vám priniesli článok Nokia sa vráti. Chce vyrábať novú generáciu telefónov a tabletov, v ktorom sme vás informovali o pripravovanom návrate značky Nokia do sveta mobilných telefónov.

Fínska firma HMD získala desaťročnú licenciu, na základe ktorej môže vyrábať telefóny a tablety pod kultovou značkou. V najbližších troch rokoch chce investovať do marketingu viac než 550 miliónov USD. Z každého predaného kusu dostane Nokia svoj podiel. Nokia ale nie je investorom ani akcionárom firmy HMD.

Na stránke www.nokia.com nájdete sekcie venované sieťam, zdraviu, virtuálnej realite a telefónom. Prihlásiť sa môžete aj na odoberanie newslettera, takže budete mať čerstvé informácie "z prvej ruky". Zatiaľ na stránke nájdeme napríklad lacnú tlačidlovú Nokiu 216 s výbavou pre nenáročných, ktorá bola ešte donedávna uvedená na stránke Microsoftu.

Špekulácií o pripravovaných smartfónoch Nokia je na internete veľa. Niektorí očakávajú prémiové zariadenia s QHD displejom, iné hlasy hovoria, že sa zrejme zamerajú skôr na strednú triedu, než na drahé top modely. Kto má pravdu sa dozvieme už o niekoľko mesiacov, keď sa Nokia vráti. Možno aj na MWC 2017.

www.nokia.com

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok