Pocket - offline čítačka pre Android a iOS

V dnešnej dobe sme doslova bombardováni informáciami a nestíhame sledovať všetko, čo by sme chceli. S aplikáciou Pocket si môžete zaujímavý obsah uložiť a pozrieť neskôr. Bez internetového pripojenia.

Možno to poznáte aj vy. Narazíte na zaujímavý článok, ale práve v tom momente nemáte na čítanie čas a hľadať ho neskôr v histórii prehliadača sa vám už nechce. Vďaka aplikácii Pocket si ho môžete v zariadení uložiť a prečítať neskôr. Okrem článkov si môžete uložiť aj videá, obrázky či tweety. Webový obsah sa na pozadí stiahne do zariadenia a bude dostupný offline. Navyše sa synchronizuje medzi všetkými vašimi zariadeniami, takže článok, ktorý si uložíte napríklad cez deň v práci do mobilu, si večer pohodlne prečítate na príklad v tablete.

Na počítači využijete rozšírenie pre desktopový prehliadač Chrome s názvom Save to Pocket. Stiahnuť si ho môžete rovnako ako ostatné doplnky v internetovom obchode Chrome. Obsah sa tak dá uložiť aj na notebooku a všetko nájdete offline aj vo svojom mobile či tablete.

Prostredie aplikácie je jednoduché a praktické. Na obrazovke My List nájdete všetko, čo ste si uložili chronologicky zoradené. Po kliknutí na konkrétny článok sa vám otvorí klasické prostredie čítačky. Aplikácia text naformátuje tak, aby sa vám čítalo čo najlepšie. Prispôsobiť si môžete napríklad farbu pozadia. Natívne je nastavené na bielu, v noci zrejme uprednostníte čierne pozadie. Rovnako sa dá meniť veľkosť písma a jas obrazovky.

Vyhľadávanie je rýchlejšie a jednoduchšie, ak si k uloženému obsahu pridáte štítky - Tags. Verzia Premium dokáže sama nielen vygenerovať adekvátne štítky k obsahu, ale aj odstráni reklamy či umožní tzv. permanentné uloženie. To znamená, že uložený článok vám zostane v čítačke, aj keď bude odstránený z webu.

Aplikácia Pocket je určená pre operačný systém Android a iOS. Základná verzia je v obchodoch Google Play a App Store dostupná zadarmo. Za Premium verziu pre Android zaplatíte mesačne 5,49 € alebo raz za rok 48,99 €. Cena pre zariadenia s iOS je stanovená na 4,99 € mesačne alebo 44,99 € ročne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu