Vivo X9 a X9 Plus dostali 20 Mpix duálnu prednú kameru

Dve novinky čínskeho výrobcu prichádzajú s netradičnou výbavou. Predná kamera má nielen vyššie rozlíšenie než hlavný fotoaparát, ale ponúka aj duálnym snímač. Nesklamú ani zvyšnou výbavou.

Dva top modely značky Vivo prekvapili výbavou, s ktorou zatiaľ neprišiel žiadny konkurent. Cieľová skupina noviniek Vivo X9 a X9 Plus je jasná: fanúšikovia selfie fotiek. Svedčí o tom duálna predná kamera, ktorá ponúka 20 Mpix objektív Sony IMX376 s clonovým číslom f/2.0 a 8 Mpix snímač na zachytávanie hĺbky, tzv. bokeh efektu. Zadný, zvyčajne hlavný fotoaparát dostal "len" 16 megapixelov a PDAF zaostrovanie.

Kľúčové špecifikácie modelu X9 dopĺňa 5,5-palcový Super AMOLED displej s Full HD rozlíšením, 3050 mAh batéria, osemjadrový procesor Snapdragon 625, 4 GB operačná pamäť RAM a úložisko s 64 GB alebo 128 GB kapacitou. Novinka X9 Plus má väčší 5,9-palcový Super AMOLED panel s rovnakým Full HD rozlíšením, výrobca ale použil procesor Snapdragon 653 a 6 GB operačnú pamäť RAM. Vnútorný priestor má rovnakú veľkosť ako menší súrodenec, batéria sa pýši 4000 mAh kapacitou. Obidva modely spája snímač odtlačkov, operačný systém Android 6.0 Marshmallow doplnený používateľským prostredím Funtouch OS 3.0 a rýchle nabíjanie.

Vivo X9 je v Číne dostupné na predobjednávky za 2798 CNY (kombinácia 4 GB RAM a 64 GB úložiska), čo je približne 379 eur. Za vyššiu kapacitu treba priplatiť 200 čínskych juanov (27 eur). Na výber je zlatá a ružová verzia. Cena ani dostupnosť väčšieho modelu X9 Plus zatiaľ nie je známe.

Zdroj: vivo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu