Tatra banka MaFIN - Manažment financií v internetbankingu

Nová funkcionalita Finančné ciele dopĺňa známe funkcie Tatra banky Spending report či Majetok a záväzky. V budúcich mesiacoch pribudne aj v mobilnej aplikácii.

Od spustenia prvej mobilnej aplikácie Tatra banky v roku 2010 sa podiel používateľov internetbankingu zmenil. 46 % klientov používa výhradne desktopové rozhranie, 37 % využíva webovú stránku i mobilnú aplikáciu a 17 % klientov pracuje iba s mobilnou aplikáciou. Používatelia aplikácie sa do online bankovníctva prihlasujú 3-krát častejšie než používatelia webovej verzie.

Primerný vek používateľa mobilnej aplikácie je 35 rokov, 60 % sú muži, 40 % ženy. Každý mesiac ju využíva 170-tisíc unikátnych klientov. Približne 16-krát sa prihlásia do internetbankingu a mesačne zrealizujú 6 platobných príkazov, pričom priemerná výška platby je 268 eur. Cez mobil je zrealizovaných 25 % všetkých platieb.

Nová funkcionalita Finančné ciele pomôže klientovi naplánovať si budúce výdavky. Získa možnosť nastaviť si krátkodobé aj dlhodobé ciele, napríklad vytvorenie finančnej rezervy, kúpa auta alebo sporenie na lepší dôchodok, a následne sledovať ich plnenie. Môže si vybrať z deviatich vopred definovaných typov finančných cieľov a pokiaľ mu žiadny nevyhovuke, má možnosť zadefinovať si aj vlastné ciele podľa svojich potrieb.

Funkcionalita Finančné ciele je dostupná zatiaľ iba vo webovom rozhraní internetbankingu. V mobilnej aplikácii pribudne v priebehu prvých mesiacov budúceho roka. Súčasťou funkcie je prepojenie na Majetok a záväzky. Táto funkcia sa objaví v mobilnej aplikácii už od verzie 2.8. Dostupná bude v najbližších dňoch pre systémy Android, iOS a BlackBerry.

Aplikáciu Tatra banka si stiahnete do zariadení s iOS, Android, BlackBerry a Windows z App Store, Google Play, App World a Windows Store. Niektoré funkcionality nie sú dostupné pre všetky platformy.

Diskusia k článku:

Manobb 17.11.2016 - 11:09

Čo je to tá "Tatrabanka" ? Jáj, už viem: "Najlepší utekajú ďaleko pred nami".

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne17.11.2016 - 20:42 Trvalý odkaz

zaraguza su sikovni ludia.

Celá diskusia 3 príspevky