Na jeden záber: Sony Xperia XZ

Xperia XZ je spoľahlivý 5,2-palcový mobil odolný voči ošplechnutiu vodou s jednoduchým androidovým prostredím bez výstrelkov, so slušnou výdržou na jedno nabitie a rýchlym 23 Mpix fotoaparátom s klasickou spúšťou v bočnej stene.

Sony Xperia XZ dostala známy dizajn s oblými bokmi a farebne jednoliatou konštrukciou. Ponúka odolnosť proti náhodnému ošplechnutiu vodou a nič podstatné jej nechýba.

V nedávnej recenzii kolega Matúš ocenil stereo reproduktory, rýchle laserové zaostrovanie 23-megapixelového fotoaparátu, ktorého objektív nevystupuje zo zadnej steny a výbornú výdrž na jedno nabitie. Pochváliť treba aj 13 Mpix prednú kameru s automatickým zaostrovaním. Kvalitu snímok a videí si môžete pozrieť v článku Takto fotí Sony Xperia XZ (F8331) + videá z mobilu.

Výhrady máme k prostrediu aplikácie Fotoaparát, na chaotickú orientáciu v nastaveniach si treba zvyknúť. Negatívnou vlastnosťou telefónu sú neustále reštarty systému pri otvorení slotu na microSD a SIM kartu.

Nové Xperie dostali funkciu Battery Care doplnenú o adaptívne nabíjanie Qnovo, ktoré reguluje nabíjanie na základe zistených zvykov používateľa a predchádza nadmernému nabíjaniu. Pri 90 % nabíjanie pozastaví a dokončí ho tesne pred tým než je to potrebné. Keď nabíjate mobil napríklad cez noc, po nabití do 90 % kapacity sa zvyšných 10 % dobije tesne predtým než vstanete. Softvér sleduje vaše zvyklosti, ranné vstávanie a prispôsobí tomu nabíjanie. Všetky špecifikácie Xperie XZ nájdete v článku Základné info: Sony Xperia XZ (F8331).

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Nightmare 16.11.2016 - 02:51

Huaweiom a Motorolam nevystupuje fotak :)

Celá diskusia 1 príspevok