Lenovo predalo v Q3 2016 14 miliónov smartfónov

Lenovo zverejnilo svoje výsledky hospodárenia za druhý fiškálny štvrťrok ukončený 30. septembra 2016, t.j. podľa nášho kalendára tretí kvartál. Zároveň sa na svojom Twitter účte CEO spoločnosti pochválil, že sa globálne predalo už milión kusov smartfónov radu Moto Z.

Celkový obrat firmy bol vo výške 11,2 miliardy USD, čo je medziročný pokles o 8 %, ale 12 % nárast oproti predchádzajúcemu štvrťroku. Príjem pred zdanením za Q3 2016 bol vo výške 168 miliónov USD, čo je oproti rovnakému obdobiu minulého roka významný obrat. Pred rokom vykázalo Lenovo stratu 842 miliónov USD.

Podobne aj čistý príjem zaznamenal obrat, keďže strata vo výške 714 miliónov USD z minuloročného tretieho štvrťroka sa v tomto roku zmenila na príjem vo výške 157 miliónov USD. Hrubý zisk za sledované obdobie vzrástol medziročne o 2 %, na 1,6 miliardy USD, s hrubou maržou na úrovni 14,3 %. Prevádzkový zisk za druhý štvrťrok bol 215 miliónov USD, pričom pred rokom Lenovo bojovalo so stratou vo výške 784 miliónov USD.

Na trhu tabletov, ktorý medziročne poklesol o 14,7 %, sa Lenovu darilo, dodávky do Číny narástli o 19 %. V segmente mobilných technológií Mobile Business Group (MBG), kam patria produkty značky Motorola a mobilné telefóny značky Lenovo, spoločnosť dosiahla za druhý fiškálny štvrťrok predaj v hodnote 2 miliardy USD, čo je medziročný pokles o 12 %, ale zároveň ide o 20 % nárast v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom.

Segment MBG vykázal stratu pred zdanením vo výške 156 miliónov USD, so ziskovou maržou pred zdanením vo výške mínus 7,7 %, čo je zlepšenie o 4,4 bodu v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom.


Dodávky produktových radov segmentu MBG v Q3 2016 vzrástli o 25 % v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom, celkove na 14 miliónov kusov. Lenovo naďalej zvyšovalo dodávky mobilných zariadení v ázijsko-pacifickej oblasti aj v Indii, pričom v Indii vzrástli medziročne o 15 %. Dodávky Moto vzrástli takmer o 40 % od predchádzajúceho štvrťroku vďaka Moto G a úspešnému uvedeniu nových Moto Z a Moto Mods. 

V piatok sa na svojom Twitter účte CEO spoločnosti Yang Yuanqing pochválil, že sa globálne predalo už milión kusov smartfónov radu Moto Z .


Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu