Sony v Q3 2016 vymazalo straty a predalo 3,5 milióna Xperií

Ďalším výrobcom, ktorý zverejnil svoje výsledky hospodárenia za posledné tri mesiace je Sony. Firma sa medziročne dokázala dostať späť do čiernych čísel, no predajom smartfónov sa zatiaľ veľmi nedarí.

Pohľad na čísla finančných výsledkov mobilnej divízie Sony za tretí tohtoročný kvartál je optimistickejší než ten minuloročný. Sony sa podarilo vymazať vysoké straty a dokonca vykázalo zisk 3,7 miliardy janponských jenov. To je v porovnaní s vyše 20-miliardovou stratou spred roka úspech. Tržby sa za Q3 2016 vyšplhaly na 168,8 mld. JPY, čo je 39,6 % pokles oproti 279,2 mld. JPY z rovnakého obdobia 2015.

Predaje smartfónov radu Xperia sú napriek lepším číslam horšie než pred rokom, no mierne lepšie než v predchádzajúcich dvoch kvartáloch. Kým v treťom kvartáli minulého roka predala firma 6,7 miliónov kusov, tohtoročný tretí kvartál to bolo len 3,5 milióna Xperií.

Práve prebiehajúci štvrtý kvartál, ktorý býva najsilnejším v roku, by mohol Sony pomôcť získať lepšie výsledky a predaje smartfónov zvýšiť.

Zroj: sony.net

Diskusia k článku:

Začať diskusiu