Na jeden záber: Honor 8

Honor 8 patrí aktuálne medzi najzaujímavejšie kúsky v strednej triede. Prináša 5,2'' Full HD displej, rýchlu a viacfunkčnú čítačku, veľmi slušný duálny fotoaparát, aktívny dual SIM režim a množstvo ďalších užitočných funkcií.

Vlajková loď značky Honor zaujme už na prvý pohľad. Elegantným vzhľadom, sklenenou konštrukciou a oblými líniami. Sklenený chrbát vyzerá naozaj efektne, ale je silným magnetom na odtlačky a pri položení na hladký povrch sa telefón šmýka. Jednotu zadnej steny a hladký povrch nenarúša ani objektív fotoaparátu, je prikrytý sklenenou vrstvou.

Honor 8 láka na dvojicu 12 Mpix objektívov, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Pri vytváraní snímok je možné využívať efektu širokej clony, teda čiastočného rozostrenia vybraných oblastí fotografie (tzv. bokeh efekt). Kvalitu snímok a videí si môžete overiť v článku Takto fotí Honor 8 (FRD-L09) + videá z mobilu.

Operačný systém Android je doplnený o používateľské prostredie EMUI vo verzii 4.1, ktoré prináša množstvo užitočných funkcií a nastavení. Čítačka odtlačkov umiestená na zadnej strane neposlúži iba na odomknutie telefónu, ale vďaka integrovanému tlačidlu SmartKey umožňuje napríklad ovládať svietidlo, fotoaparát alebo dokáže spustiť zvolené aplikácie. Honor treba pochváliť aj za implementovanie funkcie rozsvietenie displeja pri doručení notifikácie. Výrobca nezabudol na infraport, ktorý sa zo smartfónov postupne vytráca, FM rádio naopak prekvapivo chýba.

Telefón prekvapil i aktívnym dual SIM režimom. Keď na jednom z čísel prebieha hovor a niekto sa vám snaží dovolať na druhú kartu, počujete v uchu jemné klopanie, môžete prvý hovor podržať, prijať nový prichádzajúci a neskôr sa vrátiť k prvému hovoru. Pokiaľ sa nechcete nechať pri hovore rušiť, nájdete si oznámenie o zmeškanom hovore aj s dĺžkou vyzváňania.

Honor 8 má naozaj množstvo doplnkových funkcií, odporúčame vám prečítať si jeho recenziu. Podrobnosti o hardvérovej výbave nájdete v základnom infe. Určite poteší, že Honor 8 bude minimálne počas dvoch rokov od uvedenia na trh dostávať aktualizácie systému Android.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

gazda01 24.10.2016 - 12:05

A čo tak Asus zenfone 3 ? Recenzia bude ? Príde mi to lepšia volba..

Jozef24.10.2016 - 12:16 Trvalý odkaz

30 sekundovú expozícu má aj Lg G4 a predpokladám, že aj G5

Dezi24.10.2016 - 14:51 Trvalý odkaz

Mam Honor 6+ a kupil som aj Honor 8 a maximálne spokojný. Z 5,5 som presiel na 5,2 a super, akuratna velkost. Snimaxu otlackov som nebol zastancom ale teraz si ho neviem vynachvalit. Honor super

ondrakomous24.10.2016 - 15:13 Trvalý odkaz

sama chvala ve videu na jeden zaber. rychlost zaverky v noci fajn, ale druhej faktor je velikost snimace, https://www.megapixel.cz/velikost-snimace , "Čím větší je každý jednotlivý pixel, tím víc na něj dopadne světla", je dobry se kouknout na tu tabulku, kde je realna velikost snimacu, jaky pidi snimac se dava to telefonu.

kendysityboj24.10.2016 - 15:59 Trvalý odkaz

Casovac sa da nastavit, je to v nastaveniach - nerusit. Tlacitko odtlackov sa da nastavit na tri cinnosti(hlasovy zaznam, svetlo, snimka obrazovky, alebo lubovolna aplikacia), jeden krat, dva krat stlacit a raz dlhsie podrzat.Da sa to stlacit vsetkymi prstami, nesnima to odtlacok.

Celá diskusia 7 príspevkov