Google Pixel a Pixel XL budú dostávať veľké aktualizácie dva roky

Google telefóny sú známe tým, že ako prvé dostávajú najnovšie verzie Androidu, a to pomerne dlhú dobu. Novinky majú zaručený update na nový systém po dobu dvoch rokov.

Na stránke support.google.com nájdete informácie o tom, ako aktualizovať svoj smartfón, ako vyriešiť prípadné problémy a nechýbajú informácie o dĺžke podpory pre jednotlivé modely. Rovnako ako staršie Nexusy, aj Pixely získajú najnovšiu verziu Androidu priamo od Google.

Ak si zakúpite telefón cez Google Store (na Slovensku zatiaľ nefunguje), novú aktualizáciu získate do dvoch týždňov od sprístupnenia. Pokiaľ máte zariadené zakúpené od mobilného operátora, čas, kým príde nová verzia sa môže predĺžiť. Pixel telefóny, ale aj Nexusy majú podľa stránky garantované aktualizácie dva roky od uvedenia na trh. Takže napríklad Google Pixel a Pixel XL budú dostávať updaty na novú verziu najmenej po dobu dvoch rokov. Zároveň tu nájdete upozornenie, že po dvoch rokoch ďalšie aktualizácie nie sú zaručené.

Bezpečnostné záplaty však bude Google poskytovať po dobu najmenej troch rokov od uvedenia na trh, alebo aspoň 18 mesiacov od okamihu, keď sa v Google Store predalo posledné zariadenie.

Ostatní výrobcovia sa ku svojim zariadeniam správajú rôzne. Nedávno napríklad Honor informoval, že vybrané zariadenia budú mať zaručené veľké aktualizácie najmenej počas 24 mesiacov od uvedenia na trh.

Na majiteľov starších zariadení nezabúda ani Sony, Lenovo či Samsung. Príkladným výrobcom je Apple. Ten ponúka update aj pre štvorročný telefón.

Zdroj: support.google.com

Diskusia k článku:

Nightmare 20.10.2016 - 16:40

akoze dovolte sa mi zasmiat...Googlu to este uverim pretoze Google...ale iny vyrobcovia co sa dusuju ze budu uz neviem kolko rokov dostavat aktualizacie a bez.zaplaty tazko ale budem rad ked to dodrzia (neviem tusim to boli Sony a Huawei...)

Celá diskusia 1 príspevok