Ako zabrániť vášmu iPhonu nainštalovať iOS 10

Patríte k skupinke používateľov, ktorí nechcú prejsť na nový iOS 10 a stále vás otravuje oznámenie o dostupnej aktualizácii? V článku nájdete odpoveď ako sa oznámenia môžete zbaviť.

Nová verzie iOS a číselným označením desať priniesla množstvo noviniek a je podľa Apple najväčším vydaním v histórii iOS. Podrobnosti o rozsiahlej aktualizácii a zmenách sme vám priniesli v článku Apple spustil aktualizáciu na iOS 10.

Nie všetci používatelia však privítali iOS 10 s nadšením, nevyhovuje im napríklad zrušenie odblokovania obrazovky potiahnutím prsta po obrazovke (Slide to unlock), nepáčia sa im novinky v iMessage, prekáža im odlišné zobrazovanie notifikácií na zamknutej obrazovke, nevyhovuje nové Centrum hlásení a podobne. Pokiaľ vás niektoré novinky odrádzajú od nainštalovania novej verzie a chcete ostať radšej pri iOS 9.3.5, poradíme vám, ako sa zbaviť otravných notifikácií o aktualizácii.

Pri dostupnosti novej verzie vám iPhone či iPad oznámi, že je k dispozícii aktualizácia. Okrem vyskakovacieho okna sa na ikone Nastavení objaví červený odznak, ktorý upozorňuje na novú udalosť. Ak si z akéhokoľvek dôvodu neprajete prejsť na vyššiu verziu, ale máte už aktualizáciu stiahnutú v telefóne, stačí prejsť do Nastavení - Všeobecné - Úložisko a využitie iCloudu - Spravovať úložisko.

Tam nájdete položku Aktualizácia softvéru a vymažete ju. Po reštarte telefónu zmizne odznak z ikony Nastavenia. Informácia o novej aktualizácii sa bude zobrazovať až hlbšie v menu nastavení, nie na domácej obrazovke. Takisto prestanú vyskakovať notifikácie o dostupnosti nového systému. Keď si to rozmyslíte, môžete kedykoľvek prejsť do položky Všeobecné a telefón aktualizovať.

Nezabudnite, že nové aktualizácie nie sú len o nových funkciách a grafike, ale aj o bezpečnostných záplatách. Komu to neprekáža a napriek bezpečnostnému riziku by sa rád vrátil na starší systém, v ďalšom článku prinesieme návod ako na to.

Diskusia k článku:

ondrakomous 16.10.2016 - 15:36

tenhle clanek mi zachranil zivot, downgradujte dokud to jde! za mesic to muze apple bloknout.

Scotty16.10.2016 - 23:23 Trvalý odkaz

Dá sa spraviť aj downgrade na messenger ? uplne ma to otravuje tie príbehy je to nepoužitelná appka pre mna len mi to žerie nervy

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne17.10.2016 - 00:10 Trvalý odkaz

Ja mam na FB appku Swipe Pro. Z nejakej akcie za par centov. Na Android. Na iOS to asi nejde. Iba pouzit prehliadac, ale aj v nom su spravy pre niektorych uz blokovane.

ondrakomous17.10.2016 - 00:42 Trvalý odkaz

jo udela se dowgrade celyho os, navod bude v dalsim clanku, nevedel jsem, ze jde dowgrade, apple to vzdycky po urcitym case zablokuje, apk ktery si instalujes z apple storu ale downgradovat nejdou, to je logicke, ale da se nejak nainstalovat starsi verze aplikace z obchodu, delal jsem to jednou na starsim modelu, kde novejsi verze nesla.

Celá diskusia 4 príspevky