Dilema: Honor 7 vs. Huawei P9 Lite

Na prvý pohľad to vyzerá, že porovnávame hrušky s jablkami - rok starý model s čerstvou novinkou. Ale čitateľ Marcel sa stále nevie rozhodnúť, ktorý si kúpiť.

Ak máte podobný problém, stačí nám napísať odkaz. Ak si na Fony.sk prečítate všetky potrebné základné infá a recenzie vám sympatických smartfónov a ostanú vám dvaja favoriti, neváhajte k nám skočiť po radu. Ideálne bude, keď napíšete aj obchod, v ktorom chcete telefóny kúpiť.

Napríklad starší Honor 7 stojí v mnohých serióznych obchodoch stále oficiálnych 349 eur. Lenže Shoppie už kleslo na 299 eur,O2 na 235 eur a v Alze ho nájdete za 219 eur. V Alze ho nájdete za 314 eur, na Shoppie.sk za 299 eur. A to už trocha mení situáciu. Huawei P9 lite sa predáva takmer všade za oficiálnych 259 eur.

Náš verný čitateľ a častý autor článkov z kategórie Skúsenosti Peter Prochác odporúča Honor 7. "Ide o vyššiu triedu, aj keď model je to starší. Fotoaparát je tiež o niečo lepší v Honore 7." A my s ním súhlasíme. Cenový rozdiel však nášmu definitívnemu rozhodnutiu bráni. Je predsa rozdiel, či chcem dať za mobil tristo alebo dvestošesťdesiat eur, a či mi tých 40 eur za mierne lepší fotoaparát stojí.

V tomto prípade si treba prečítať základné info o Honore 7 aj Huawei P9 Lite. Pri porovnaní tabuliek so základnými parametrami (ktoré sa snažíme vždy pri recenzovaní ešte skontrolovať a doplniť) zistíme, že ide o veľmi podobné smartfóny, ktoré sa výraznejšie líšia len fotoaparátom (v prospech Honoru 7) a operačného systému s nadstavbou (v prospech novšieho Huaweiu P9 Lite). A preto si treba prečítať naše recenzie a rozhodnúť sa podľa vašich preferencií a potrieb:

Honor 7 - útok v plnej poľnej a rovno proti najlepším

Huawei P9 Lite - v Shenzhene na vavrínoch určite nezaspali

Práve v recenziách sa dozviete aj také veci, ako vystupovanie objektívu zo zadnej steny Honoru 7, pričom na P9 Lite je optika s okolitým povrchom úplne zarovnaná. Ak nosíte mobil v puzdre, objektív Honoru 7 dorovnáte a bude to praktickejšie, ak sa obalom vyhýbate, P9 Lite je v tomto smere lepší.

A čo vy? Ktorý z týchto dvoch konkurentov Marcelovi odporúčate?

Mimochodom, ak vás zaujímajú starosti našich čitateľov, stačí dať do vyhľadávania na Fony.sk slovo "Dilema". Pod ním sa ukrývajú všetky tie nerozhodné otázky, ktorý z danej dvojice telefónov uprednostniť. Samozrejme, aj s našimi odporúčaniami.

Diskusia k článku:

johal 07.10.2016 - 18:02

Ale v Alze a O2 je za tu cenu 7 lite

Richard Hombauer07.10.2016 - 18:44 Trvalý odkaz

ejha, takze prerobit cely clanok :D dakujem za upozornenie. to sa mi uz dlho nestalo. hladal som "honor 7" a vidite...

otázka je však stále rovnaká: ktorý z nich poradíte? ja sám neviem.

Michal07.10.2016 - 20:46 Trvalý odkaz

P9 lite je skor konkurencia k honor 7 lite nie? Nemaju rovnaky cipset aj displej? Z tychto dvoch si myslim ze je lepsi honor 7, je to vyssia trieda.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease07.10.2016 - 21:24 Trvalý odkaz

Nech si kúpi 7 Lite (to isté ako P9 Lite) a ušetrí :)
Alebo nech strelí cenovo medzi a hop Nexus 5x 32GB.

Ale ťažko radiť, keď človek nepozná preferencie.

Celá diskusia 7 príspevkov