Google Pixel a Pixel XL prídu 4. októbra. Čo prinesú?

Oficiálne predstavenie nových Google smartfónov sa blíži a na internete sa objavuje stále viac dohadov, špekulácií a uniknutých obrázkov pripravovaných noviniek. Na čo sa vraj môžeme tešiť?

Už sa stalo tradíciou, že Google svoje nové smartfóny predstavuje na jeseň a už je isté, že tohtoročný event sa bude konať 4. októbra. Even Blass, známy svojimi únikmi informácií o pripravovaných novinkách, ktoré sa zvyčajne neskôr ukázali ako pravdivé, teraz trvdí, že uvidíme dva modely: Google Pixel a Pixel XL.

Rozlúčiť sa tak môžeme so starým názvom Nexus. Novinky má vyrobiť HTC, a prídu v dvoch veľkostiach uhlopriečky. Päťpalcový Pixel (známy pod kódovým označením Sailfish) má dostať Full HD rozlíšenie, štvorjadrový procesor s taktom 2 GHz, 4 GB RAM, minimálne 32 GB úložisko, 12 Mpix zadný fotoaparát, 8 Mpix prednú kameru a 2770 mAh batériu. Chýbať nemá snímač odtlačkov prstov, nový port USB-C ani 3,5 mm audio jack. Väčší z dvojice Pixel XL (Marlin) má ponúknuť 5,5-palcový QHD displej a 3450 mAh batériu. Zvyšná výbava by sa nemala od menšieho súrodenca veľmi líšiť.

Predpokladaná cena by mala začínať na sume 649 USD a pokiaľ sa potvrdí, bude to pre mnohých nepríjemným prekvapením. Na potvrdenie všetkých neoverených informácií si musíme ešte týždeň počkať.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu