Google Allo - inteligentný messenger pre Android a iOS

Google dnes uviedol nový messenger, ktorý dokáže nielen odosielať text, fotografie či videá, ale pomôže s plánovaním a vyhľadávaním informácií. Používaním sa učí.

Další instant messenger sa volá Google Allo a podľa Google je inteligentný a čím viac ho budú používatelia používať, tým viac sa bude zlepšovať. Jeho základom je totiž strojové učenie - "machine learning".

Aplikácia je dostupná pre operačné systémy Android a iOS a bude v jednotlivých krajinách uvoľňovaná v obchodoch s aplikáciami postupne, v priebehu niekoľkých dní. Zatiaľ nie je na Slovensku dostupná ani v Google Play ani v App Store. Iba po prepnutí účtu do obchodu podporovanej krajiny, napríklad USA.

Čo Google Allo ponúka?

- Google asistent

Allo je prvým miestom, kde si môžete vyskúšať Google asistenta. Asistent funguje ako jeden z kontaktov, ktorý prostredníctvom konverzácie pomáha zariadiť rôzne veci v reálnom svete. Umožňuje individuálnu konverzáciu, no využiť sa dá aj v rámci skupinovej diskusie. Asistent v aplikácii Allo dokáže pomôcť nájsť aktuálne informácie, zaujímavé miesta v okolí, pomôže pri vyhľadávaní, s cestovnými plánmi i s prekladom.

- Rýchle odpovede na text aj fotografie (Smart Reply / Photo Reply)

Nasadená technológia zobrazí návrhy možných odpovedí a reakcií. Učí sa v čase a postupne sa prispôsobí tomu, aké odpovede používate najčastejšie. Dokáže reagovať na text aj fotky, napríklad pri obrázku pizze ponúkne reakciu "mňam" a podobne.

- Šifrovanie a režim inkognito

Všetky chaty v aplikácii Allo sú šifrované tak, aby boli informácie v bezpečí. Pre tých, čo chcú pri chatovaní ešte viac súkromia, je v aplikácii vytvorený tzv. Incognito mód, v ktorom je použité end-to-end šifrovanie na všetky správy. V tomto móde si môžete nastaviť aj automatické vypršanie platnosti správ po uplynutí určitého času, diskrétne notifikácie aj ďalšie vlastnosti, ktoré zvyšujú ochranu súkromia.

Aplikáciu Google Allo nájdete v obchodoch Google Play a App Store, obchod pre operačný systém Android ponúka predregistráciu, keď bude softvér dostupný aj na Slovensku, dostanete o tom notifikáciu.

Zdroj: googleblog.blogspot.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu