Telekom ponúka nepočujúcim 15 GB dát už od 99 centov mesačne

Pre uľahčenie komunikácie ponúka operátor nepočujúcim zvýhodnený balík mobilných dát. Aktivovať si ho môže každá fyzická osoba, ktorá je podľa posudku uznaná za sluchovo postihnutú. Využije ho napríklad aj pri službe Online tlmočník.

Telekom podporuje komunitu Nepočujúcich na Slovensku už od roku 2002 a cez Nadačný fond pri Nadácii Pontis sa snaží zmeniť Slovensko na krajinu, ktorá nepočujúcim rozumie. Len na Slovensku trpí úplnou alebo čiastočnou stratou sluchu 3 % až 5 % populácie. Z nich sa vyše 10-tisíc ľudí nezaobíde bez posunkového jazyka.

Pre nepočujúcich je množstvo bežných úloh ťažko riešiteľných a sú tak odkázaní na pomoc blízkych alebo profesionálov. Len vybavenie akejkoľvek úradnej záležitosti, pri ktorej nepočujúci potrebuje komunikovať s klientským pracovníkom, je bez spoluúčasti tretej strany takmer nemožné. Pomoc tlmočníka do posunkového jazyka vyžadujú aj každodenné neočakávané situácie.

cez Online tlmočníka môže nepočujúci pomocou smartfónu riešiť aj dopravné priestupky

Práve na základe tejto potreby vznikla v roku 2015 platforma online pomoci pod názvom Online tlmočník, ktorá reaguje na potreby nepočujúcej komunity a je jednou z ďalších cielených aktivít Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis. Online tlmočník aktuálne funguje cez Skype, pričom na spojenie sa s tlmočníkom je potrebný počítač, tablet alebo smartfón s webkamerou. Výhodou je aj kvalitné pripojenie do internetu.

Telekom pre uľahčenie komunikácie ponúka Program Mobilný internet L pre nepočujúcich, ktorý si môže aktivovať jedenkrát každá fyzická osoba, ktorá je podľa posudku príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny uznaná za sluchovo postihnutú. Mobilný internet L ponúka v balíku 15 GB a bez koncového zariadenia bude stáť zákazníka 0,99 €, s koncovým zariadením 1,99 € mesačne.

Cez službu Online tlmočník môžete aj telefonovať.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu