O powerbanky je enormný záujem. Dôvod vás prekvapí

Porovnávač cien Heureka.sk priniesol zaujímavú analýzu online kategórií. Ukázalo sa, že Slováci sú maniaci do technológií. O externé nabíjačky je dnes väčší záujem než kedykoľvek predtým.

Najviac kusov tovaru sa predáva v kategórii IT a mobily, viac než pätinu tvoria smartfóny a hneď po nich nasledujú notebooky. Zaujímavé je zistenie, že Slováci radi nakupujú cez mobilné zariadenia. Často sa tak stáva, že si cez smartfón kúpia nový smartfón.

Kým pred pár rokmi boli veľkým hitom digitálne fotorámiky, dnes už ich prakticky nikto nekupuje a do popredia sa dostávajú najmä drony, záložné zdroje a iné technológie, ktoré náš život značne uľahčujú. O možnostiach lietajúcich dronov a kvadrokoptér si môžete prečítať v našom článku Parrot Bebop Drone - lietajúca Full HD kamera s ovládaním cez smartfón.

Hitom tohto leta sú však jednoznačne externé nabíjačky, za čo vo veľkej miere vďačia fenoménu hry Pokémon. Počas naháňania virtuálnych postavičiek a neustáleho pripojenia k internetu sa energia zo smartfónu stráca oveľa rýchlejšie než inokedy a hráč nechce riskovať, že kvôli nízkej kapacite príde o možnosť zvíťaziť v boji so súperom. A tak si do terénu zoberie nielen smartfón, ale pre istotu aj externú nabíjačku. Nárast záujmu o powerbanky máme potvrdený z niekoľkých internetových obchodov. Po spustení hry Pokémon Go sa vypredali naozaj rýchlo.

Niekoľko záložných zdrojov sme testovali aj my, prečítať ste si mohli recenziu Romoss eUSB sofun 4 či nášho najobľúbenejšieho PQI 5200M.

Technológie, ktoré Slováci tento rok nakupujú, však pomáhajú aj pri zabezpečovaní domovov. Ak odchádzajú na dovolenku a chcú sa uistiť, že domácnosť bude počas ich neprítomnosti v bezpečí, zabezpečujú si ju prostredníctvom Wi-Fi kamery. Kamera sa vďaka internetu ľahko prepojí so smartfónom a dovolenkári si tak budú istí, že je všetko v poriadku.

Jednu cenovo dostupnú kameru s nočným videním sme testovali aj my. Xiaomi Yi Home si nás získala nielen cenou, ale aj jednoduchosťou ovládania a šikovnou mobilnou aplikáciou.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

30.08.2016 - 04:38

cca pred dvoma troma týždňami som "niekde" o tom čítal, že sa predaje zdvojnásobili.

Celá diskusia 1 príspevok