Samsung Z2: smartfón s OS Tizen a volaniami cez LTE

Na indickom trhu bol dnes predstavený lacný smartfón, v ktorom beží operačný systém Tizen. Ide o prvé zariadenie s týmto systémom a podporou hlasu cez LTE.

Po 4'' low-ende Samsungu Z1 a 5'' Z3 s HD displejom prichádza na indický trh v poradí už tretí model s operačným systémom Tizen. Je určený zákazníkom, ktorí hľadajú smartfón s nízkou cenovkou, podporou pred ve SIM karty a možnosťou rýchleho surfovania.

Samsung Z2 dostal "samsungácky" dizajn s hardvérovým stredovým tlačidlom pod displejom a odnímateľným zadným krytom z matného plastu. Štvorjadrový procesor s taktom 1,5 GHz dopĺňa 1 GB operačná pamäť RAM, 8 GB úložný priestor rozšíriteľný microSD kartami do veľkosti 128 GB a 1 500 mAh batéria. Pri nízkej kapacite batérie sa možno zíde ultra úsporný šetriaci režim.

Štvorpalcový displej má WVGA rozlíšenie 480 x 400 bodov, na fotografovanie a nahrávanie videí je určený zadný 5 Mpix fotoaparát s LED bleskom alebo predná VGA kamera. Ide o prvý smartfón s OS Tizen a podporou LTE sietí. Telefón je pripravený aj na hovory cez technológiu VoLTE.

V Indii patrí bicykel medzi rozšírené dopravné prostriedky a Samsung myslel i na cyklistov. Pripravil pre nich špeciálny režim S bike, s ktorým môžu používatelia ovládať telefón aj počas jazdy na jednostopovom vozidle (bicykel, motorka, skúter).

Dostupnosť Samsungu Z2 je ohlásená na 29. augusta. Na výber bude z troch farebných verzií - vínovočervenej, zlatej a čiernej, cena je stanovená na 4590 indických rupií, čo je v prpeočte približne 60 eur.

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu