Meizu Mix: analógové hodinky so smart funkciami

Prvé smart hodinky od Meizu vyzerajú ako klasické analógové hodinky. Withings Activité Pop konkurujú nielen vzhľadom, ale aj funkciami a osemmesačnou výdržou na jednu batériu.

Meizu odhalilo svoje prvé chytré hodinky. Na prvý pohľad ich od klasických neodlíšite, nie je tu žiadny dotykový displej, ich smart funkcie sa ukrývajú vo vnútri.

Meizu Mix sa podobajú na konkurenčné Withings Activité Pop, ktoré sme nedávno zrecenzovali.

Podrobnosti o všetkých funkciách zatiaľ nemáme, no nechýba krokomer, nové udalosti zo spárovaného smartfónu oznámia vibráciami a LED diódou na ciferníku. Ten je krytý zafírovým sklíčkom. Práve notifikácie nám na hodinkách od Withings chýbali. Priemer hodiniek je 42 mm (Withings majú 36 mm), konštukcia z ocele a sú vodeodolné do hĺbky 30 metrov (3ATM), takže by im nemalo ublížiť ani opláchnutie vodou či ponorenie na krátky čas. Nami testované Withings mali označenie 5ATM, no napriek tomu sa nám sklíčko po opláchnutí rúk vo fontáne zarosilo a postupne prestali fungovať. Zrejme vada kusu.

Malá nenabíjacia batéria CR2430 má ponúknuť 240-dňovú výdrž, takže rovnakú ako konkurenčné Withings. Náhradnú batériu kúpite v elektre za necelé dve eura. Na vrchnej časti ciferníka nájdeme označenie "swiss-mov", čo znamená, že sa pýšia švajčiarskym strojčekom. Dennú aktivitu si budete môcť pozrieť v mobilnej aplikácii Meizu

Na domácom čínskom trhu by sa Meizu Mix mali začať predávať na jeseň, k dispozícii bude textilný, kožený alebo kovový remienok. Telo hodiniek bude v čiernej a striebornej farbe. Ceny sú nastavené na 999 CNY (textil), čo je po prepočte približne 133 eur, 1299 CNY (koža, 173 eur) a 1499 CNY (kov, 200 eur).

Či sa dostanú aj na európsky trh zatiaľ nie je známe. Pre porovnanie, v overených obchodoch dnes kúpite Withings Activité Pop za 129 eur.

Zdroj: androidheadlines.com

Diskusia k článku:

Piatro 19.08.2016 - 03:05

Páčia sa mi aj tieto,aj Withings, ale najviac asi Frederique Constant Horological Smartwatch. Len tie sú o "pár" eur drahšie.

Celá diskusia 1 príspevok