Samsung vylepšil okuliare pre virtuálnu realitu Gear VR

Spolu s najnovším tabletofónom Galaxy Note 7 príde na trh aj vylepšená verzia VR okuliarov od Samsungu. Najvýraznejšou zmenou je podpora nového typu konektora USB-C a zväčšenie zorného poľa.

K novému Samsungu Galaxy Note 7 pribalí výrobca prvým zákazníkom zadarmo aj okuliare pre virtuálnu realitu. Rovnaký darček dostali v promo akcii aj majitelia tohtoročných vlajkových lodí Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Vylepšenú verziu okuliarov Gear VR spoznáte už na prvý pohľad. Dostali nie bielu, ale modročiernu farbu a zmenou prešlo aj polstrovanie, ktoré vyzerá byť jemnejšie.

Dôležitá zmena nastala v konektivite, keďže Note 7 disponuje novým konektorom typu USB-C. Okuliare však môžu využívať aj majitelia starších smartfónov Galaxy S7, S7 edge, Note 5, S6, S6 edge, S6 edge+. Súčasťou balenia budú totiž dve koncovky: s microUSB i USB-C konektorom, ktoré pripevníte do vnútornej strany okuliarov podľa použitého typu.

Rozmery okuliarov oproti predchodcovi mierne narástli na 208 x 122 x 99 mm, hmotnosť sa zvýšila na 345 gramov. Zväčšilo sa aj zorné pole, a to z 96° na 101°. Medzi senzormi nájdeme akcelerometer, gyrometer a senzor priblíženia, hardvérové ovládacie prvky a touchpad sú opäť umiestnené na pravej strane okuliarov, hore je otočné koliesko pre zaostrenie obrazu.

Na jeden záber: Samsung Gear VR

Odporúčanú cenu okuliarov Gear VR zatiaľ nepoznáme, dá sa však očakávať, že bude podobná, ako dnes predávanej verzie, ktorú kúpite za približne 129 eur.

Zdroj: samsungmobilepress.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu