iOS TIP: iMyfone Umate prečistí úložisko iPhonu od zbytočností

S nedostatkom ukladacieho priestoru v iOS zariadení sa už stretol nejeden používateľ. Počítačová aplikácia odstráni zbytočné súbory, pozostatky odinštalovaných aplikácií a miesto ušetrí aj bezstratovou komprimáciou fotografií. Tie predtým zálohuje na pevný disk.

Nielen majitelia 16 GB verzií iPhonu či iPadu mávajú často hlavu v smútku. Nedostatok voľného miesta sa prejaví práve v najmenej vhodný čas, keď si chcú zosnímať fotografiu, nahrať video či uložiť prílohu z e-mailu. Nedá sa. Telefón zahlási nedostatok voľného miesta.

Návod na rýchle uvoľnenie úložiska sme vám priniesli v aprílovom článku Ako si zväčšiť pamäť na iOS až o niekoľko GB? Jednoduchým trikom. Dnes sa pozrieme na počítačovú aplikáciu, ktorá dokáže iPhone alebo iPad držať v dobrej kondícii pravidelne.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Po inštalácii aplikácie iMyfone Umate do MacBooku alebo počítača s Windows a pripojení zariadenia cez USB kábel sa dozviete, koľko máte z celkovej kapacity voľného miesta. Následnou analýzou aplikácia zistí, koľko nepotrebných súborov sa dá odstrániť, prípadne koľko miesta získate komprimovaním fotografií a nechýba ani možnosť odinštalovať nepoužívané aplikácie.

Softvér existuje v dvoch verziách: skúšobnej a platenej (doživotná licencia). Niektorí používatelia neradi platia za aplikácie, no cena iMyfone Umate nie je závratná (začína na cene približne 13 eur), a udrží vaše úložisko v dobrej kondícii. Na stránke www.imyfone.com/download-center si vyberiete verziu, o ktorú máte záujem.

Na screenshotoch vidíte, čo všetko aplikácia skenuje a neskôr ponúka na odstránenie. Je toho naozaj dosť a dokáže odstrániť súbory, ku ktorým sa používateľ bežne nedostane. V časti Large Files sú multimédiá zoradené podľa veľkosti a je len na vás, či niektoré video alebo nahrávku odstránite. Predtým si môžete súbor zálohovať do počítača. Rovnako sú podľa veľkosti zoradené aj nainštalované aplikácie a možno objavíte starý softvér, ktorý už dávno nepoužívate, a len vám zbytočne zaberá voľné miesto.

Platená verzia ponúka aj zálohovanie a bezstratovú komprimáciu fotografií. Máte na výber, či chcete fotografie zálohovať do počíťača a v mobilnom zariadení skomprimovať, alebo ich po zálohe necháte z telefónu odstrániť. Výborná funkcia, ktorá dokáže ušetriť stovky megabajt.

iMyfone Umate je užitočným pomocníkom nielen pri zariadeniach s nízkou 16 GB alebo 32 GB kapacitou, ale zbaví iPhone alebo iPad nepotrebného "odpadu", a ponúkne aj zálohovanie súborov a odištalovanie nepoužívaných aplikácií. Trial verzia slúži len na prvé zoznámenie s funkciami a je výrazne obmedzená. Platená (lifetime) je teraz dostupná za 19,95 USD, rodinná licencia na päť zariadení stojí o desať dolárov viac.

V máji pri príležitosti Dňa matiek sa dala aplikácia kúpiť s 60 % zľavou alebo dokonca získať úplne bezplatne. Stačilo na sociálnej sieti Facebook, Twitter alebo Google Plus zdielať príspevok o iMyfone Umate. Aktuálne žiadna podobná akcie na bezplatné získanie softvéru neprebieha, zdielaním príspevku sa vám ale zníži cena aplikácie o päť dolárov. Aj to poteší.

Diskusia k článku:

nobody 18.07.2016 - 10:01

Link na stiahnutie sa už nezmestil do článku?

Lenka Ivančíková18.07.2016 - 10:46 Trvalý odkaz

ale zmestil, mal však v sebe chybu, a tak nebol aktivny. :) opravene.

Celá diskusia 2 príspevky