LeEco sa stalo najväčším akcionárom značky Coolpad

Spoločnosť LeEco, predtým známa ako LeTV, sa stala majoritným vlastníkom akcií firmy Coolpad. Čínsky internetový konglomerát zakúpil ďalších 11 % akcií výrobcu a po transakcii bude vlastniť 28,9 % akcií Coolpadu.

Smartfóny firmy LeEco nie sú našim čitateľom neznáme, v apríli sme informovali hneď o trojici noviniek bez 3,5 mm audio jacku. K svojim 17,9 % akciám si teraz firma dokúpila od spoločnosti Data Dreamland, bývalého najväčšieho akcionára Coolpadu, ďalších 11 % akcií za 135 miliónov USD.

S počtom 28,9 % akcií sa tak po ukončení transakcie stane majoritným (väčšinovým) akcionárom skupiny Coolpad a najväčším akcionárom takzvanej "čínskej top štvorky domácich mobilných značiek".

LeEco Le 2

LeEco.com je najväčším poskytovateľom obsahu v Číne s hodnotou presahujúcou 13 miliárd USD a rýchlo rastúcou globálnou pôsobnosťou v Indii, Rusku a čoskoro aj v USA. Prognózy hovoria, že LeEco spolu s Coolpadom predá v tomto roku 60 miliónov kusov smartfónov a 100 miliónov kusov v roku 2017, čím sa teoreticky stane štvrtým najväčším vendorom mobilných telefónov v Číne a šiestym najväčším celosvetovo.

Integráciou sa očakáva zladenie produktov značky Coolpad s ekosystémom LeEco – platformou, obsahom, terminálom a aplikáciami. Týmto spojením by LeEco mohlo v krátkom čase zvýšiť svoj predaj naprieč Severnou Amerikou, Európou, Áziou a Afrikou.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 24.06.2016 - 12:58

Keď je to o akvizíciách. Jedna zaujímavosť: spoločnosť BBK Electronics vytvorila v Číne novú značku "imoo" Ak BBK nikomu nič nehovorí tak vedzte, že je to vlastník troch značiek Oppo, OnePlus a Vivo.

Celá diskusia 1 príspevok